Prezidenţiabilul PSD Viorica Dăncilă a declarat duminică, la Antena3, că nu ştie încă dacă va merge la dezbaterea organizată de preşedintele Klaus Iohannis cu jurnalişti şi formatori de opinie şi şi-a exprimat speranţa ca acesta să fie sfătuit să îşi invite contracandidatul la o dezbatere, declarându-se dispusă să răspundă invitaţiei oriunde şi oricând va propune preşedintele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebată dacă va merge la dezbaterea anunţată de preşedintele Iohannis, care ar urma să aibă loc marţi, la SNSPA, Dăncilă a replicat: ”Nu stiu încă”.
Ea şi-a exprimat speranţa ca preşedintele să fie sfătuit să îşi invite contracandidatul la  o dezbatere, declarându-se dispusă să meargă unde vrea dumnealui, în ce zi vrea.
Viorica Dăncilă a spus că este necesară o dovadă de respect şi de responsabilitate, iar refuzul preşedintelui Iohannis de a participa la o dezbatere electorală reprezintă ”o sfidare la adresa românilor”.
 
Fostul premier a susţinut că a fost jignită de Iohannis,care i-a spue că nu este pregătită, întrebându-se: ”De ce nu vrea această dezbatere? Ar arăta valoarea fiecătuia dintre noi”.
”Nu e vorba că mă sfidează pe mine, dar îi sfidează pe români”, a  declarat Dăncilă.

”Avem un preşedinte care vrea să împartă ţara în două şi ca toţi cei aflaţi în funcţii înalte să i se subordoneze”, consideră fostul premier, care a adăugat că actualul preşedinte are, o dorinţă de preluare a puterii în statul român, iar comportamentul său ”arată dorinţa de dictatură a lui Klaus Iohannis”.

Dezbaterea electorală cu jurnalişti, analişti şi comentatori politici anunţată de preşedintele Iohannis va avea loc marţi, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I, conform SNSPA, care precizează că propunerea sa de a asigura un spaţiu neutru pentru dezbaterea electorală înaintea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din România a fost agreată de echipa de campanie a lui Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat săptămâna aceasta că va organiza o dezbatere, marţea viitoare, alături de politologi, formatori de opinie şi jurnalişti. "Va fi o discuţie deschisă, aşezată, care cu siguranţă va fi pe placul românilor", spune el.

Participarea candidatului PSD Viorica Dăncilă la această dezbatere a fost exclusă categoric de europarlamentarul Rareş Bogdan, un apropiat alactualului preşedinte.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.