Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Viorica Dăncilă a fost întrebată, vineri, de ce un congres al PSD atât de repede şi a răspuns: ”Pentru că trebuie să stabilim în mai multe lucruri. În primul rând, trebuie să modificăm statutul în ceea ce priveşte alegerea preşedintelui partidului. Trebuie să venim cu un program politic. Trebuie să venim cu modificări sau lucruri pe care le-am înţeles din aceste alegeri şi pe care trebuie să le transpunem în programul nostru de guvernare. Cred că trebuie să dăm legitimitate conducerii să îşi asume rezultatul alegerilor prezidenţiale, iar acest congres trebuie să fie unul premergător, trebuie să dăm candidatul la alegerile prezidenţiale. Dar ce atât de repede? Pentru că timpul ne presează, aşa cum ştiţi de pe 11 august începem strângerea de semnături pentru candidatul la prezidenţiale”.

Aceasta a explicat că se vor realize sondaje pentru a desemna candidatul la alegerile prezidenţiale, luându-se în calcul şi susţinerea unei persoane din afara partidului.

”Luăm în calcul şi această variantă, bineînţeles că decizia o vom lua în CEx. În cadrul acestui CEx au fost foarte multe discuţii, au vorbit toţi colegii, am vrut părerea tuturor tocmai pentru a lua cea mai bună decizie, iar votul a fost cel care a stability”, a mai spus Dăncilă.

Aceasta a făcut referire la faptu că trebuie adaptat programul de guvernare.

”Am luat pe fiecare domeniu în parte lucrurile pe care trebuie să le transpunem în programul de guvernare, trebuie să ţinem cont şi de votul pe care l-am avut la alegerile europarlamentare şi să ne adresăm şi altor categorii sociale”, a mai spus Dăncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.