Premierul Viorica Dăncilă a spus, luni seara, la TVR, că exclude o candidatură la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an, pentru că este deja prim-ministru, candidează la funcţia de preşedinte PSD şi crede că poate ajuta mai bine candidatul PSD din aceste poziţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dăncilă a afirmat, într-o emisiune la postul public de televiziune, că acela care va fi desemnat candidatul PSD la prezidenţiale va avea o şansă în plus, va avea sprijinul conducerii partidului şi al premierului.
 
"Cred că candidatul nostru are o şansă în plus. Şansa că suntem la guvernare şi că putem în continuare să le punem în practică măsurile din programul de guvernare, faptul că are în spate un partid bine organizat, un partid puternic chiar dacă am pierdut o bătălie, dar nu am pierdut războiul şi că candidatul pe care îl va avea Partidul Social Democrat va şti să adune în jurul lui toate organizaţiile din teritoriu, va avea sprijinul conducerii partidului şi a primului ministru”, a afirmat Dăncilă.
 
Ea a precizat că acela care va fi candidatul PSD nu trebuie să fie neapărat un om de partid, acest lucru urmând să fie stabilit în cadrul Comitetului Executiv. 
 
"Nu trebuie să fie neapărat un om de partid, dar acest lucru îl vom stabili tot în Comitetul Executiv Naţional. Dacă Comitetul Executiv Naţional consideră că trebuie să mergem cu o colegă sau un coleg din membru de partid, vom face sondaje astfel încât să mergem cu cel care este cel mai bine plasat în sondaje”, a spus premierul.
 
Întrebată dacă va candida la alegerile prezidenţiale, Dăncilă a spus: "Exclud din start. Pentru că deja sunt prim-ministru, candidez la funcţia de preşedinte al Partidului Social Democrat. Cred că cu aceste două funcţii pot ajuta mult mai bine o candidată sau un candidat la prezidenţiale”.
 
Dăncilă spune că le-a transmis colegilor că trebuie să meargă pe ideea că vor câştiga alegerile prezidenţiale.
 
"Eu cred că dincolo de orgolii trebuie să facem ceea ce este bine şi să oferim cât mai multe şanse partidului dincolo de persoane. Trebuie să oferim şanse partidului să aibă un rezultat foarte bun şi de ce nu, să câştigăm alegerile prezidenţiale. Pentru că eu le-am spus colegilor şi cred în acest lucru: noi trebuie să mergem cu ideea că vom câştiga alegerile prezidenţiale, trebuie să avem încredere în noi şi eu cred că toţi avem încredere în noi că putem obţine acest lucru. Dacă noi nu credem în noi, nu putem să le cerem altora să aibă încredere în noi”, a afirmat Dăncilă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.