Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că actualul Executiv a reuşit într-un an ceea ce alte guverne nu au atins într-un mandat întreg şi a ţinut să precizeze că şi în anul 2019 guvernanţii vor continua să ofere o viaţă mai bună românilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Doar într-un singur an am reuşit ceea ce alte guverne nu au atins într-un mandat întreg. Veniturile bugetului stat au ajuns în 2018 la peste 295 mld. lei, ceea ce reprezintă o creştere cu 32% faţă de 2016, iar ponderea veniturilor în PIB a ajuns la 31,1% faţă de 29,5% în 2016. PIB a crescut în 2018 cu peste 25% faţă de anul 2016 şi a ajuns la 949,6 miliarde lei”, a afirmat Dăncilă, repetând cifrele vehiculate de liderul PSD, Liviu Dragnea, în urmă cu câteva zile.

Ea a susţinut că, prin măsurile luate, Guvernul a obţinut şi creşterea semnificativă a sumelor încasate de la UE, spunând că, în 2018, este o „cifră record“, de peste 27 mld. lei. 

”Am mărit veniturile pensionarilor şi ale angajaţilor din sănătate şi educaţie şi am alocat fonduri pentru investiţii mai mari cu 28% faţă de 2017”, a mai spus premierul, adăugând totodată că deficitul pe 2018 a fost mai mic decât cel prognozat - 2,88% din PIB.

Viorica Dăncilă a afirmat că toate aceste cifre „demonstează buna guvernare“.

„Vreau să asigur pe toată lumea că şi în anul 2019 vom continua să oferim o viaţă mai bună românilor“, a adăugat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.