Premierul Viorica Dăncilă a declarat sâmbătă, într-un interviu susţinut la TVR1 că preşedinţia Consiliului Uniunii Europene va fi una foarte grea, în cadrul căreia avem de răspuns unor provocări, printre care Brexit, viitorul UE post Brexit, dar şi unele legate de migraţie şi terorism. Dăncilă a menţionat că ţara noastră este pregătită de preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. În cadrul interviului premierul a reluat în principal temele din discursul său de la şedinţa solemnă a Parlamentului, susţinând că este nevoie de unitate şi acuzând opoziţia pentru criticile aduse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dăncilă a declarat în cadrul interviului de la TVR că Centenarul trebuie omagiat şi prin unirea societăţii.

“Cred în capacitatea acestei societăţi de a urma exemplul celor care au crezut în viitorul României şi cred că Centenarul trebuie să fie omagiat şi prin unirea societăţii româneşti pentru că avem o datorie sacră, aceea de a lăsa copiilor noştri ceea ce am primit de la înaintaşii noştri acum 100 de ani. Cred cu tărie că trebuie să transmitem tinerilor să cunnoască, să îşi însuşească, să iubească valorile, acţiunile şi credinţa celor care au înfăptuit Marea Unire”, a afirmat premierul.

Viorica Dăncilă a menţionat că a crezut mereu în consens, precizând că obiectivele mari trebuie să unească clasa politică.

“Întotdeauna am crezut în consens şi am crezut că proiectele, obiectivele mari, trebuie să unească întreaga clasă politică, încă mai cred în acest lucru pentru că adevăratele proiecte, proiectele naţionale presupun acest lucru. Când vorbim despre un proiect naţional nu vorbim despre o persoană sau alta, nu vorbim despre un partid sau altul, vorbim despre România şi despre români. (…) Foarte mulţi dintre politicieni au văzut interesul personal dincolo de interesul de ţară şi acest lucru nu este un lucru normal. Am văzut foarte multe afirmaţii că nu suntem pregătiţi pentru preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene ceea ce a făcut să avem reacţii din partea altor ţări, am văzut reacţia Finlandei”, a spus ea.

Premierul a afirmat că preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene este un astfel de proiect de ţară şi că ţara noastră este pregătită să facă acest lucru.

“Fiecare ministru are pe birou dosarul cu punctele pe care le avem pe agenda europeană cu dosarele legislative şi non legislative existente la nivelul european, deci suntem pe deplin pregătiţi”, a explicat Dăncilă.

Ea consideră că mandatul României la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene va fi unul greu, având de răspuns mai multor provocări.

“Este o preşedinţie foarte grea, este o preşedinţie în care România va trebui să dea un examen al maturităţii şi al capacităţii ei de preluare şi mai ales de exercitare a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Vom avea de răspuns unor provocări pe care nu le-a mai avut nicio altă ţară până acum, mă refer la Brexit, viitorul Uniunii Europene post Brexit, provocări legate de migraţie şi terorism”, a mai spus premierul.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.