Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că discuţia pe care a avut-o cu ambasadorul SUA, Hans Klemm, a fost una „foarte bună”, în care a ridicat probleme precum aderarea României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), despre vize, dar şi despre menţinerea a 2% din PIB de către România pentru Apărare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„A fost o întâlnire foarte bună, o întâlnire punctuală. Am ridicat diferite probleme care vizează România. Am vorbit despre România să fie membru OCDE şi susţinerea SUA, am vorbit despre viză pentru români. Am vorbit despre investitorii americani în România, despre menţinerea procentului de 2% (din PIB – n.r.) pentru Apărare. În acelaşi timp, am pus şi problema ca România să devină producător de armament pentru întreaga zonă. În toată discuţia am încercat să am o abordare care să susţină România şi o colaborare foarte bună cu SUA pe parteneriatul strategic”, a afirmat premierul Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă l-a primit luni, de la ora 10:00, la Palatul Victoria, pe ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti Hans Klemm. Întâlnirea a durat aproximativ o oră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.