Premierul Viorica Dăncilă, aflată joi în vizită la Alba Iulia şi Cluj, a declarat că nu merge la summitul de la Sibiu şi că a declinat mai multe invitaţii, însă nu era oportun să aibă întâlniri bilaterale cu premieri în timpul summitului. Ea a susţinut că a discutat şi cu liderii PES, dar că a preferat să meargă în ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Azi voi fi şi la Cluj şi la Alba Iuli. Revin după amiază la Alba Iulia", a precizat premierul.

Întrebată dacă merge la summitul UE de la Sibiu, Viorica Dăncilă a răspuns: "Nu merg la summitul de la Sibiu, pentru că, aşa cum ştiţi, merge doar preşedintele. Am avut mai multe solicitări de la omologi din state europene, Am declinat aceste reuniuni bilaterale în care să continuăm dialogul început în diferite  state membre în care am fost. Am avut invitaţii să discutăm despre Declaraţia de la Varşovia şi despre rezultatele preşedinţiei rotative deţinute de România. Nu era oportun să am întâlniri bilaterale cu premieri în timpul summitului Voi avea intâlniri în perioada următoare".

Dăncilă a fost întrebată şi despre reuniunea PES, pe fondul informaţiilor conform cărora liderii PES nu au discutat cu social-democraţii români.

"Cu liderii PES am vorbit, e o reuniune normală înaintea unui summit informal. Am discutat cu domniile lor, am preferat ca astăzi să vin în teritoriu să discut cu oamenii", a spus premierul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.