Premierul Viorica Dăncilă a susţinut marţi, în plenul Parlamentului, la „Ora prim-ministrului”, chemată de PNL să explice unde sunt banii din creşterea economiei, că adversarii PSD au pus la bătaie un discurs alarmist pentru a contesta programul de guvernare, dar „exportarea acestor discursuri politicianiste nu va aduce nimic bun”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul susţine că este esenţial să înţelegem ce s-a făcut pentru români şi să se renunţe la discursul politic. Ea spune că programul de guvernare a fost respins de la început de opoziţie prin discursuri „alarmiste”.

“Esenţial este să înţelegem ceea ce s-a făcut pentru oameni, să renunţăm la discursul politic şi să ne gândim dacă acest lucru aduce un plus de imagine sau face bine României sau românilor. Programul de guvernare al PSD a avut parte de la început de o respingere automată din partea adversarilor partidului pe care îl reprezint. Acesta este adevărul. În cursul anului 2017 adversarii PSD au pus la bătaie un discurs alarmist pentru a contesta acest program care, vă spun foarte sincer, nu a făcut bine României”, a spus premierul Dăncilă.

De asemenea, şeful Executivului explică faptul că „este nevoie de mai multă responsabilitate când mesajele sunt exportate în afara României, afirmând că această creştere economică şi modul responsabil în care Guvernul PSD a folosit-o au demonstrat viabilitatea programului de guvernare al PSD.

„Este nevoie de mai multă responsabilitate. Atunci când aceste mesaje sunt exportate în afara ţării cui folosesc, românilor, României? În niciun caz. Deci, deşi în decursul timpului au existat divergenţe majore între politicile economice ale PSD şi ale PNL, niciodată până acum nu s-a ajuns la o asemenea radicalizare a discursului public. Creşterea economică din 2017 şi modul responsabil în care guvernul PSD a folosit-o au demonstrat viabilitatea programului de guvernare al PSD şi capacitatea PSD-ALDE de a realiza o bună guvernare”, a continuat ea.

Viorica Dăncilă a ţinut să precizeze că scenariile alarmante nu s-au adeverit, iar România a înregistrat una dintre cele mai mari creşteri economice din Europa.

„Scenariile alarmante nu s-au adeverit. Dimpotrivă, România a înregistrat una dintre cele mai mari creşteri economice din Europa şi chiar din lume, iar această creştere se simte acum în buzunarele românilor. Încă de la preluarea mandatului mi-am arătat disponibilitatea şi deschiderea la dialog. Este singura modalitate în care România poate merge înainte. Ura, dezbinarea, exportarea acestor discursuri politicianiste în afara ţării nu vor aduce nimic bun”, a continuat ea.

De asemenea, premierul crede că opoziţia reprezintă un element extrem de important în reglarea actului de guvernare.

„Spun acest lucru având credinţa că opoziţia reprezintă un element extrem de important în reglarea actului de guvernare, spun acest lucru şi cu speranţa că în anul Centenar vom reuşi ceea ce nu am reuşit în 2017 - să refacem dialogul politic şi să construim, fiecare cu rolul său, dar fiind totuşi împreună, o bună guvernare pentru România şi pentru românii de pretutindeni”, a afirmat Dăncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.