Premierul Viorica Dăncilă a afirmat marţi, la finalul unei întâlniri cu comisarul european pentru Politica Regională, Corina Creţu, că îşi doreşte „creşterea dimensiunii europene” a guvernării. Dăncilă a precizat că, pentru 2018, suma totală pe care România trebuie să o solicite la rambursare pentru a nu exista risc de dezangajare este de 1,73 de miliarde de euro, adăugând că le-a cerut ministerelor responsabile să prezinte în următoarele două săptămâni soluţii pentru ca România să nu piardă fondurile europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Îmi doresc foarte mult creşterea dimensiunii europene a guvernării”, a spus Viorica Dăncilă la finalul întâlnirii de la Guvern cu Corina Creţu.

Premierul a făcut o trecere în revistă a sumelor solicitate de la Comisia Europeană.

„În 2017, am avut de îndeplinit 34 de condiţionalităţi şi am reuşit finalizarea acreditării autorităţilor de management în august. În prezent, bugetul total pentru apelurile lansate este de 21,7 miliarde de euro, ceea ce reprezintă 79 la sută din suma alocată. În 2017 a fost solicitată Comisiei Europene suma de 1,24 de miliarde de euro, comparativ cu anul 2016, unde nu a fost solicitată nicio sumă de rambursare pentru cadrul financiar 2014-2020. Rambursările făcute de către Comisia Europeană în 2017 au fost în valoare de 1,09 miliarde de euro”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ea a precizat că, pentru 2018, suma totală pe care România trebuie să o solicite la rambursare pentru a nu exista risc de dezangajare este de 1,73 de miliarde de euro.

„Am cerut ministerelor implicate ca în două săptămâni să îmi prezinte soluţiile identificate, astfel încât la data de 31 decembrie 2018, România să nu piardă nicium euro”, a adăugat Viorica Dăncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.