Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, spune că îl invită pe şeful statului, Klaus Iohannis, la o dezbatere organizată duminică de TVR, ca să îşi prezinte amândoi viziunea pentru România următorilor cinci ani. "Mi se pare corect ca acest eveniment să fie organizat de televiziunea publică, pentru a putea fi văzut de absoltut toţi românii, inclusiv cei din diaspora şi cei fără acces la televiziunea prin cablu şi să poată fi prealut şi de celelalte televiziuni", afirmă Viorica Dăncilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pentru o ţară întreagă, dar nu şi pentru acest preşedinte, este normal, corect şi democratic să existe o dezbatere directă, o confruntare de idei şi programe, între cei care vin şi cer votul românilor pe 24 noiembrie. În 2014, Klaus Iohannis ne spunea textual că o dezbatere între contracandidaţii din turul doi la alegerile prezidenţaile este absolut necesară şi aşteptată de toţi românii. Se pare că multe s-au întâmplat în aceşti cinci ani de mandat cu principiile şi convingerile lui dacă acum la aceste alegeri ne spune practic în faţă că românii nu mai merită o astfel de dezbatere", a afirmat Viorica Dăncilă, într-o declaraţie de presă susţinută miercuri seara.

Ea a spus că preşedintele le-a mulţumit doar celor care l-au votat pe el, "ignorându-i complet pe ceilalţi români care au mers la vot".

Dăncilă a mai spus că Iohannis şi-a arogat meritele pentru buna organizare a alegerilor din diaspora, "deşi ştim cu toţii că cele trei zile de vot, creşterea numărului de secţii de votare şi votul prin corespondenţă sunt meritele Guvernului Dăncilă".

"Domnule Iohannis, cred că trăiţi în altă lume. Cred că domnul Iohannis fie se vede undeva în stratosferă, stăpân peste o Românie în care există doar PNL, deasupra tururor cetăţenilor acestei ţări şi a votului exprimat de ei, deasupra celorlalţi candidaţi şi a viziunilor lor, deasupra principiilor democraţiei şi, aşa cum deja ştim, deasupra Constituţiei şi se teme de o confruntare directă cu mine", a afirmat ea.

Ea a susţinut că o astfel de dezbatere ar demonta toată propaganda şi toate "atacurile mizerabile" din ultimii ani la adresa ei şi a PSD.

"Probabil de aici acest refuz, pe care s-a tot chinuit să îl explice în mod ridicol şi cu non-argumente până în acest moment. Eu însă sunt un om răbdător, încă îl aştept pe domnul Iohannis să găsească înţelepciunea, tăria şi mai ales curajul de a accepta invitaţia mea la dezbaterea pe care românii o cer şi o merită", a declarat Dăncilă.

Ea a afirmat că îşi doreşte ca Iohannis să vină la o dezbtere în faţa tuturor românilor, "nu să ţină un monolog în faţa apropiaţilor lui".

"Şi are ocazia să o facă duminica aceasta. Am primit din partea TVR o invitaţie pe care eu am acceptat-o. Mi se pare corect ca acest eveniment să fie organizat de televiziunea publică, pentru a putea fi văzut de absoltut toţi românii, inclusiv cei din diaspora şi cei fără acces la televiziunea prin cablu şi să poată fi prealut şi de celelalte televiziuni", a spus Viorica Dăncilă.

Dăncilă a spus că ştie că Iohannis nu are prevăzute evenimente duminică.

"Îl invit aşadar pe preşedinte în acest week-end la televiziunea naţională, ca să ne prezentăm amândoi viziunea pentru România următorilor cinci ani", a subliniat ea.

Ea a susţinut că bănuieşte că teama este motivul refuzului lui Iohannis de până acum, astfel că îi va da un "mic sprijin" şi îi va spune subiectele de dezbatere, "să aibă timp să pregătească răspunsuri mai pertinente şi mai consistente decât celebrul Ghinion".

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.