Premierul Viorica Dăncilă, după desemnarea lui Ludovic Orban premier, că acesta este cel mai vocal promotor al măsurilor de austeritate. ”În rest, acelaşi amatorism şi acelaşi mare nimic de până acum”, a spus Dăncilă, adăugând că PSD nu va vota ””Guvernul lui Iohannis” şi nu se va prezenta la votu de învestitură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”După toate aceste zile de aşteptare, vedem un singur lucru: propunerea de premier este unul dintre cei mai vocali promotori ai măsurilor de austeritate. În rest, acelaşi mare amatorism. Niciun program de guvernare, niciun plan, nicio echipă şi aparent nicio majoritate”, a declarat Dăncilă.
 
Ea a reluat afirmaţiile conform cărora ”aceşti oameni ştiu doar să distrugă, nu au pus nimic în loc, nu au nicio viziune”.
 
”E o crasă iresponsabilitate să dai jos Guvernul şi să nu ai o soluţie”, a afirmat premierul demisionar.
 
Ea a anunţat că PSD nu va vota Guvernul lui Iohannis. 
 
”Tot ce avem sunt declaraţiile liberalilor, cu tăieri de pensii şi salarii, majorări de impozite şi taxe. Nu putem da un vot de încredere acestor oameni. Noi nu ne batem joc de viitorul românilor, nu vom gira aruncarea României în nesiguranţă”, a precizat premierul.
 
Conform Vioricăi Dăncilă, preşedintele Iohannis ”are o maximă eficienţă în a face rău României”, a coalizat partidele pentru a da jos Guvernul.
 
”Îl aşteptăm să fie la fel de eficient la votul guvernului său”, a punctat Dăncilă.
 
Ea l-a chemat pe şeful statului la o confruntare din postura de candidat.
 
” Îl chem în faţa românilor pe candidatul Iohannis la o confruntare unu la unu”, a spus premierul, numindu-l pe preşedintele Iohannis ”părinte spiritual al guvernului fără miniştri şi fără program”.
 
Viorica Dăncilă a mai anunţat că PSD a luat decizia de a nu participa la votul de învestitură, dar a dat asigurări că, în eventualitatea trecerii guvernului, PSD nu se va opune măsurilor care aduc beneficii românilor. 
 
”Am convingerea că mă pot uita în ochii românilor pentru că nu am luat nicio decizie împotriva lor. Sper ca viitorul Guvern să nu lucreze împotriva mamelor, pensionarilor, specialiştilor din IT, fermierilor, întreprinzărilor”, a încheiat Dăncilă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.