Premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică, la Ploieşti, că nu-şi va reconsidera poziţia, după ce Bulgaria a anunţat că va susţine candidatura Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european. ”Atâta timp cât cerem tuturor să-şi lămurească anumite aspecte legate de justiţie, această regulă trebuie respectată de orice cetăţean”, a spus Dăncilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebată duminică, într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o la Ploieşti, dacă este posibilă o modificare a poziţiei Guvernului României vizavi de susţinerea pentru Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia conducere a Parchetului European, după ce Bulgaria a anunţat că o susţine, Viorica Dăncilă a spus că îşi menţie părerea cvonform căreia Laura Codruţa Kovesi trebuie să-şi lămurească „aspectele legate de justiţie”.

„Îmi menţin punctul de vedere. Este opinia domnului Borisov, respect opinia fiecăruia, aşa e în dmeocraţie, unii susţin o anumită direcţie, alţii susţin o altă direcţie, eu îmi menţin punctul de vedere pentru că mi se pare un punct de vedere corect. Atâta timp cât cerem tuturor să-şi lămurească anumite aspecte legate de justiţie, această regulă trebuie respectată de orice cetăţean, de la primul până la ultimul cetăţean. Deci, aceasta este opinia mea, nu o cunosc pe doamna Kovesi, dau întotdeauna dovadă de solidaritate feminină, susţin femeile, dar eu cred că este foarte bine ca şi dumneaei să facă aceste lămuriri”, a spus Viorica Dăncilă.

Premierul Boiko Borisov va susţine candidatura Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European, deşi Bulgaria s-a opus iniţial numirii acesteia în fruntea instituţiei europene, informează novinite.com, citând serviciul de presă al Guvernului de la Sofia.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.