Prim-ministrul Viorica Dăncilă şi comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, au discutat, luni, despre definirea politicii de coeziune post-2020, premierul "subliniind că cetăţeanul şi coeziunea, ca valori comune, vor reprezenta repere care vor sta la baza demersurilor României în exercitarea mandatului la Preşedinţia Consiliului UE". De asemenea, pe agenda întâlnirii au figurat proiectul Laserului de foarte mare intensitate de la Măgurele (ELI-NP) şi subiectul absorbţiei de fonduri europene în domeniul infrastructurii de transport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut, luni, o întrevedere cu Corina Creţu, comisarul european pentru politici regionale, în contextul participării oficialului european la Conferinţa la nivel înalt "O politică de coeziune incluzivă pentru o Uniune mai aproape de cetăţenii săi".

"Întrevederea a oferit ocazia realizării unei treceri în revistă a acţiunilor de pregătire a preluării şi exercitării Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene. Totodată, s-a realizat un schimb de opinii cu privire la discuţiile în curs la nivel UE privind viitorul politicii de coeziune post-2020 şi necesitatea menţinerii rolului prioritar al acesteia în stimularea investiţiilor şi creşterii economice, fiind evidenţiată, în context, importanţa reflectării corespunzătoare a acestei politici în arhitectura viitorului Cadru Financiar Multianual 2021-2027", arată Guvernul României.

Conform sursei citate, au fost abordate aspecte legate de definirea politicii de coeziune post-2020, premierul "subliniind că cetăţeanul şi coeziunea, ca valori comune, vor reprezenta repere care vor sta la baza demersurilor României în exercitarea mandatului la Preşedinţia Consiliului UE".

În ceea ce priveşte negocierile privind viitorul buget european, Viorica Dăncilă a arătat că România îşi propune o abordare constructivă, care să conducă la atingerea unui compromis şi care să reflecte atât nevoile de a face faţă noilor provocări, dar şi necesităţile legate de promovarea, în continuare, a unei convergenţe reale la nivelul Uniunii Europene, prin asigurarea unei finanţări adecvate pentru politica de coeziune şi politica agricolă comună.

 

În cadrul întrevederii a fost abordat, de asemenea, subiectul construirii a trei spitale regionale, proiect prioritar pentru Guvernul României. Cei doi oficiali au discutat despre posibilităţile de finanţare existente şi au identificat soluţii de realizare a acestor spitale. 

Potrivit Guvernului, un alt proiect important care a figurat pe agenda de discuţii a fost cel al Laserului de foarte mare intensitate de la Măgurele (ELI-NP).

De asemenea, a fost discutat subiectul absorbţiei de fonduri europene în domeniul infrastructurii de transport.

La discuţii au participat, de asemenea, vicepremierii Viorel Ştefan şi Paul Stănescu, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.