Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, la Ploieşti, că a încercat să discute cu preşedintele Iohannis despre remanieri, însă luni i s-a răspuns la Cotroceni că domnul preşedinte este la Bruxelles, iar marţi că „îşi lansează cartea pe scările vopsite”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am încercat o discuţie cu dl Iohannis, sunt un om care mă ţin de cuvânt. Am încercat luni, dar dl preşedinte era la Bruxelles, am încercat ieri, dar dl preşedinte îşi lansa cartea. Eu sper şi îi solicit dlui preşedinte să dea motivarea, pentru că este sarcina dumnealui, este obligaţia dumnealui ca preşedinte. Eu cred că este un lucru bun, şi-a lansat o carte, este foarte bine, dar eu cred că ceea ce ţine de această ţară din punct de vedere instituţional trebuie să fie o prioritate pentru noi şi faptul că încerci să blochezi Guvernul nu e un lucru care să aducă plusvaloare”, a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă l-a sunat pe preşedinte, Dăncilă a spus: „Am sunat la Administraţia prezidenţială şi mi s-a spus că dl preşedinte e la Bruxelles luni, dl preş îşi lansează cartea pe scările vopsite marţi”.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, săptămâna trecută, că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să dea un răspuns cât mai repede în legătură cu motivele pentru care a respins remanierile şi să nu aştepte încheierea interimatelor, la începutul lunii iunie.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, în 23 aprilie, că respinge remanierile celor trei miniştri, pentru că cele trei propuneri făcute nu sunt persoane potrivite pentru funcţia de ministru.

Ulterior, premierul Viorica Dăncilă anunţa că i-a transmis şefului statului solicitarea de a motiva respingerea propunerilor de miniştri la Justiţie - Eugen Nicolicea, la Fonduri Europene - Oana Florea şi la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni - Liviu Tit Brăiloiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.