Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, susţine că partea desecretizată din dosarul violenţelor de la 10 august 2018 din Piaţa Victoriei era cunoscută de către procurorii DIICOT care instrumentează dosarul şi acuză că subiectul desecretizării a fost lansat de către guvern pentru a abate atenţia de la refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a participa la o dezbatere electorală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Cei care acum sunt la guvernare au venit cu diferite acuze, că vrem să ascundem adevărul, astăzi am văzut declaraţia ministrului de Interne care a spus acelaşi lucru că a fost desecretizat, dar că nu poate face public pentru că e parte a unei anchete (...) Aşa cum la noi nu a putut să fie făcut public din cauza unei anchete, aceeaşi situaţie este şi acum. Aş vrea să nu folosim dubla măsură pe care de fiecare dată am acuzat-o la alţii, înseamnă că acest guvern ascunde adevărul? DIICOT-ul a avut acces la dosar, deci au ştiut în permanenţă ce este în acel dosar", a afirmat Viorica Dăncilă, joi seară, într-o conferinţă de presă.
 
Întrebată cum îşi explică faptul că actualul guvern a desecretizat partea clasificată, Dăncilă a răspuns: "Acel 10% era ştiut de DIICOT, era ştiut de cei care fac ancheta. Că au desecretizat, a ieşit ceva în spaţiul public?".
 
Dăncilă a acuzat că subiectul privind desecretizarea este un mijloc de a face campanie şi o metodă de a abate atenţia asupra refuzului lui Klaus Iohannis de a participa la o dezbatere electorală.
 
"Eu sper şi am credinţa că judecătorii, procurorii vor aduce lumină în acest dosar. Îmi doresc ca dosarul 10 august să fie elucidat cât mai repede şi românii să afle adevărul. Iar cei care au greşit, pentru că nu a greşit toată Jandarmeria, au fost jandarmi care au greşit, ei vor plăti pentru greşelile lor”, a spus Dăncilă.
 
Ea a adăugat că nici dintre protestatari nu au fost violenţi toţi şi trebuie să plătească doar cei care au fost violenţi. Dăncilă a spus că este "complet incorect să dai vina pe o instituţie întreagă sau să încerci să foloseşti politic un astfel de eveniment".
 
Dăncilă a afirmat, răspunzând unei întrebări, că nu are ce să le spună anchetatorilor legat de 10 august, că în perioada respectivă a fost într-un concediu de patru zile, singurul concediu pe care l-a luat cât timp a deţinut funcţia de prim ministru.
 
"Nu am absolut nimic să-mi reproşez, numele meu nu va apare în acest dosar pentru că nu am niciun amestec în acest dosar", a spus Dăncilă.
 
Întrebat dacă Liviu Dragnea a fost informat în timp real în legătură cu acele evenimente, Dăncilă a spus că "sunt informaţii pe surse” pe care nu doreşte să le comenteze. 
 
"Nu am de unde să ştiu acest lucru", a spus Dăncilă, întrebată dacă ştie dacă Dragnea a fost informat cu privire la ce se întâmpla în piaţă.
 
"Ţinta principală este contracandidatul pe care vor să-l cheme în faţa procurorilor, dar nu au ce să îmi reproşeze, nu am nimic de ascuns”, a mai spus Dăncilă.
 
Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, joi, că raportul referitor la evenimentele din 10 august, din Piaţa Victoriei a fost declasificat şi transmis DIICOT, care îl poate folosi în ancheta penală.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.