Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, la DCNews, că, dacă partidul îi va cere şi nu va exista o altă variantă care să asigure intrarea în turul doi al alegerilor prezidenţiale, nu va face un pas în spate şi va accepta. Ea a explicat că în sondajele pentru stabilirea prezidenţiabilului PSD au fost introduse numele celor care şi-au exprimat intenţia, numele lui Călin Popescu Tăriceanu, dar şi o opţiune deschisă, pentru un alt candidat nenominalizat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Dacă nu există o altă opţiune care  să ne ducă spre turul 2, dacă partidul îmi va cere, atunci nu voi face un pas înapoi, dar opţiunea mea este să merg în spatele altui candidat”, a declarat Dăncilă.
 
Viorica Dăncilă a explicat că a considerat că PSD va merge cu un candidat, iar ea ca prim-ministru, preşedinte al Partidului Social Democrat îl va sprijini cu toate forţele, cu tot partidul astfel încât să câştige alegerile prezidenţiale.
 
”Dar nu vreau să creadă că sunt un om laş. Dacă partidul îmi va cere acest lucru şi va crede că este singura soluţie, atunci voi accepta ceea ce spune partidul. Dar în acest moment eu cred că este bine să avem un candidat şi eu să sprijin acel candidat. Pentru noi este important să mergem cu persoana care are încrederea partidului, care va fi susţinut de către toată organizaţiile, care va crea acel val de încredere de care vorbim, atât din partea membrilor noştri, a simpatizanţilor, dar şi a altor cetăţeni. Pentru că eu sper într-un scor bun. Suntem un partid organizat, suntem un partid care ştim să facem campanie, ştim să vorbim cu oamenii, avem ce să le spunem oamenilor pentru că am luat măsuri bune, dar în acelaşi timp, alături de noi trebuie să vină şi alţi oameni”,a explicat premierul.
 
Ea a spus că PSD vrea să aibă un candidat care să maximizeze şansa Partidului Social Democrat.
”Pentru noi nu a fost uşor. Am pornit de la un scor de 22%, preşedintele partidului arestat, nu este uşor ca să recuperăm într-un timp relativ scurt, dar eu am încredere şi am încredere în activul nostru, am încredere în cetăţenii României, în electoratul din Românnia, că vor face o alegere bună şi că vor merge pe drumul care oferă o mai mare deschidere şi o mai mare şansă pentru ţara noastră. De aceea am vorbit în partid, am discutat cu colegii mei, am introdus în sondaje pe toţi cei care şi-au exprimat această opţiune de a fi candidatul Partidului Social Democrat la alegerile prezidenţiale. Tot în sondaje am introdus şi un alt candidat, nu am dat nume, să vedem dacă există această opinie că trebuie să avem un candidat din exterior, am introdus şi candidatul ALDE, pe domnul Călin Popescu Tăriceanu. Am o primă evaluare. Acum vreau să fac un nou sondaj până când vom anunţa candidatul astfel încât primii doi, primii trei să vedem cum stau în sondaje. Pentru mine este important ca partidul să câştige. Este foarte important ca să redevenim la scorul şi la încrederea că dincolo de scor, dincolo de procente, în spate sunt cei care au încredere în Partidul Social Democrat. (...) Cred că viitorul preşedinte poate fi cel pe care îl va decide PSD”, a declarat Viorica Dăncilă.

Candidatul PSD la Preşedinţie ar urma să fie decis la Congresul din 3 august, pe baza unor sondaje.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.