Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că în şedinţa de Guvern de joi este deblocată plata salariilor din ministerele Mediului, Energiei şi din Ministerul pentru relaţia cu Parlamentul şi din instituţiile subordonate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Deblocăm plata salariilor din ministerele Mediului, Energiei şi din Ministerul pentru relaţia cu Parlamentul şi din instituţiile subordonate”, a spue premierul.
De asemenea, a precizat că vor fi plătite facturi vizând cele două ministere.

Premierul a cerut secretarilor generali din cele trei ministere rămase fără conducere după retragerea ALDE din Guvern, să se ocupe  de plata salariilor angajaţilor.

Sindicatele din domeniul protecţiei mediului au somat public miercuri decidenţii politici să adopte măsuri urgente pentru plata drepturilor salariale, ameninţând cu declanşarea conflictului de muncă.

”Prin demisia doamnei Graţiela-Leocadia GAVRILESCU din funcţia de Ministru al Mediului şi urmare a refuzului Preşedintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis de a semna decretele de numire în funcţie a ministrului interimar al Mediului, angajaţii din cadrul Ministerului Mediului şi a unităţilor din subordine sunt în situaţia în care nu au primit drepturile salariale pentru luna august, drepturi salariale ce trebuie plătite în data de 10 a fiecărei luni, conform prevederilor legale în vigoare. Jocurile politice nu trebuie să influenţeze încasarea la timp a drepturilor salariale ale angajaţilor din cadrul instituţiilor publice.  Războiul personal dintre Preşedintele României şi Primul Ministru al Guvernului României are, categoric, consecinţe deosebit de grave asupra familiilor celor 4100 de angajaţi ai Ministerului Mediului şi instituţiilor subordonate acestuia”, afirmă Federaţia Sindicatelor Unite din Mediu (FSUM) ce reprezintă angajaţii din domeniul protecţiei mediului (Ministerul Mediului, Agenţia Naţională pentru Protectia Mediului – ANPM şi Agenţiile Judeţene pentru Protecţia Mediului – APM).

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.