Premierul Viorica Dăncilă a dat din nou asigurări că Executivul are banii necesari pentru plata pensiilor şi salariilor, spunând că a făcut aceste precizări pentru că a vrut să pună punct speculaţiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Legat de banii pentru pensii şi salarii, avem resursele necesare pentru plata lor, aşa cum ne-am angajat. Vreau să pun punct acestor speculaţii din spaţiul public, de natură să genereze îngrijorări lipsite de temei”, a declarat premierul Viorica Dăncilă miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a spus că Ministerul Finanţelor Publice are în lucru proiectul de buget pentru anul viitor, care arată că sunt asiguraţi bani pentru plata majorată a pensiilor şi salariilor.

„Suntem responsabili faţă de finanţele publice. Deciziile pe care le luăm sunt bine fundamentate şi convergente unei viziuni coerente de dezvoltare economică şi socială. Ministerul Finanţelor are în lucru, într-o etapă foarte avansată, proiectul de buget pentru anul 2019. Proiectul de buget pentru anul viitor va reflecta cu acurateţe asigurarea banilor necesari pentru plata majorată a pensiilor şi salariilor din sectorul public, manjorarea salariului minimpe eonomie”, a spus Dăncilă.

Anterior, prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat că ”în niciun caz” salariul minim pe economie nu va creşte de la 1 noiembrie, Executivul urmând a vedea ”cînd este oportun”. Datele avansate de către premier sunt 1 decembrie sau 1 ianuarie 2019.

Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că ”în niciun caz” salariul minim pe economie nu va creşte de la 1 noiembrie.

”În niciun caz la 1 noiembrie. Vom vedea când este oportun: la 1 decembrie sau 1 ianuarie”, a spus premierul.

Întrebată despre îngheţarea salariilor în anul viitor, Dăncilă a spus că nu este de acord cu o astfel de măsură şi a anunţat că va argumenta acest lucru în deschiderea şedinţei de Guvern.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.