Fostul premier Viorica Dăncilă consideră că în OUG 114 sunt lucruri care pot fi modificate, dar şi lucruri care trebuie să rămână aşa, pentru că sunt benefice, dând ca exemple situaţia din domeniul construcţiilor şi creşterea punctului de pensie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Viorica Dăncilă a fost întrebată vineri, ce părere are despre faptul că Guvernul doreşte să îşi asume răspunderea pe modificările aduse la OUG 114. 
“Cred că nu au citit bine Ordonanţa 114. Sunt anumite lucruri în Ordonanţa 114 care sunt benefice, ar trebui să vorbească cu cei din domeniul construcţiilor, ar trebui să vorbească cu pensionarii pentru creşterea punctului de pensie. Sunt lucruri care pot fi modificate în care trebuie să dăm dovadă de flexibilitate, dar şi lucruri care trebuie să rămână aşa pentru că sunt lucruri care au avut un impact pozitiv asupra unor categorii sociale”, a spus fostul premier.
Dăncilă crede că această asumare a răspunderii arată că actualii guvernanţi nu vor să existe un dialog. 
“Eu cred că această asumare a răspunderii arată că nu vor să existe dialog, se tem de un dialog şi cred că este tocmai ceea ce au acuzat la noim că nu am avut dialog pe Ordonanţa 114, dar acum nu au stat de vorbă cu toţi cei implicaţi în această ordonanţă ca să vadă şi punctul lor de vedere”, a mai declarat Viorica Dăncilă.
Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat, vineri, că vor fi eliminate cerinţele de capital pentru administratorii de pensii private din Pilonul 2, impuse prin OUG 114/2018.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.