Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni seara, că membrii Comitetului Executiv au aprobat în unanimitate continuarea guvernării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am convocat CEx în urma deciziei ALDE de a abandona responsabilitatea guvernării. În unanimitate, colegii au susţinut că trebuie să continuăm guvernarea. Avem responsabilitate faţă de cei care ne-au acordat votul în 2016, avem responsabilitate pentru implementarea programului de guvernare, o responsabilitate pe care ne-am asumat-o împreună cu ALDE, dar iată că trebuie să ducem mai departe, doar PSD. Vom continua guvernarea, vom implementa în continuare programul de guvernare, iar în eventualitatea în care ALDE decide demisia miniştrilor vor fi numiţi interimari", a declarat Viorica Dăncilă, într-o conferinţă de presă susţinută luni seară, după şedinţa CEx.

Dăncilă a precizat că decizia ALDE este de neînţeles.

"Pentru noi, este o decizie de neînţeles din partea ALDE. Nu putem vorbi de restructurare, de un nou program de guvernare. Înţelegeam dacă era vorba de o candidatură. (...) Înţelegeam dacă ieşea din coaliţie pentru a-şi ridica partidul în sondaje, dar vedem că nu s-a întâmplat. Sunt lucruri pe care nu le înţelegem, dar important este care sunt următorii paşi şi ce putem face pentru România şi pentru români”, a spus preşedintele PSD.

Premierul a anunţat că Ramona Mănescu (ALDE) rămâne în funcţia de ministru al Afacerilor Externe.

"Are proiecte în ministerul pe care îl conduce şi eu cred că a dat dovadă de foarte multă responsabilitate. Dincolo de acţiunile de partid trebuie să avem în vedere ceea ce se întâmplă cu imaginea României pe plan extern. Din acest considerent doamna Mănescu a decis să rămână în Guvern. În eventualitatea în care ceilalţi miniştri ALDE îşi depun demisia, sunt miniştri în Guvern care vor prelua interimar funcţiile”, a mai spus Dăncilă.

Vor fi propuşi interimari la Energie - Nicolae Bădălău, Mediu - Ioan Deneş, Relaţia cu Parlamentul - Radu Oprea.

Ea a precizat că PSD va negocia pentru a obţine majoritatea în Parlament şi că va folosi "toate pârghiile” pentru ca Guvernul să-şi ducă la capăt programul de guvernare.

Liderul PSD a precizat că partidul a considerat că "nu este timpul” ca partidul să se ocupe acum de o restructurare guvernamentală, prioritare fiind programul de guvernare şi alegerile prezidenţiale.

"Eu cred că dl preşedintele Călin Popescu Tăriceanu ştia despre modul în care este alcătuit Guvernul, atunci când a plecat cu PSD la guvernare. Probabil dacă schimbam venea cu un alt motiv şi de fiecare dată mai intervenea ceva. Cert este că ALDE a dorit să iasă de la guvernare şi să se alăture PRO România”, a spus Dăncilă.

Ea a adăugat că, dacă va fi o moţiune de cenzură, dacă va trece acea moţiune de cenzură, "ne supunem votului Parlamentului şi asta e situaţia".

"Cred că trebuie să dăm dovadă de putere şi determinare până la capăt. Am alături de mine întreaga organizaţie PSD la nivel naţional (...) Nu-mi este teamă de alegeri anticipate. Singura mea teamă este să nu pierdem încrederea oamenilor", a spus Dăncilă.

Cu privire la criticile lui Robert Negoiţă, liderul PSD a amintit că acesta este suspendat din partid.

"Indiferent dacă PSD va pierde, poate, eu vreau să cred că am făcut ceea ce trebuie, că nu am dus ţara în instabilitate, nu am adus un prejudiciu în plan extern României”, a mai spus preşedintele PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.