Liderul Partidului Social Democrat, Viorica Dăncilă, spune că atitudinea preşedintelui Klaus Iohannis nu este este una pro-europeană, că dacă astăzi cere să dispară PSD, poate mâine doreşte să dispară şi alte partide şi consideră că nici votanţii Partidului Naţional Liberal nu se vor regăsi în discursul lui Iohannis, unul considerat extremist de Viorica Dăncilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dăncilă a declarat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Buzău, că o să preia din programul contracandidaţilor la alegerile prezidenţiale care nu au intrat în turul doi. 
“Eu mi-am manifestat respectul pentru toţi contracandidaţii, am crezut şi cred că o dezbatere trebuie bazată pe argumente şi pe proiecte. Am mai menţionat faptul că o să preiau din programul contracandidaţilor mei chiar dacă nu au intrat în turul doi. Preşedintele României trebuie să ţină cont de obiectivele fiecărei formaţiuni politice pentru că aşa cum am spus anterior este preşedintele tuturor românilor”, a spus liderul PSD.
Dăncilă crede că cei care au văzut discursul preşedintelui Iohannis nu se regăsesc în acesta. 
“Eu cred în români şi cred că cei care au văzut discursul candidatul Iohannis nu se regăsesc în el pentru că astăzi spune că trebuie să dispară PSD-ul, mâine va spune că trebuie să dispară USR-ul, în altă zi va trebui să dispară UDMR sau Pro România. Această atitudine din partea unui preşedinte nu este o atitudine pro-europeană, nu este o atitudine care să reflecte în vreun fel postura de preşedinte. Deci eu cred că toţi văd ceea ce se întâmplă şi că votul cetăţenilor, eu vreau să am un dialog şi discursul meu se adresează tuturor cetăţenilor, toţi cetăţenii cred că vor să se simtă reprezentaţi, atât în afara graniţelor ţării, dar vor să se regăsească în deciziile şi în discursul preşedintelui”, a mai transmis Dăncilă.
Ea crede că nici votanţii PNL nu se regăsesc în discursul preşedintelui Iohannis. 
“Chiar şi celor care au votat Partidul Naţional Liberal aş vrea să le spun că eu nu cred că se regăsesc în discursul preşedintelui Iohannis, al candidatului Iohannis, un discurs extremist, să nu uităm că este partid naţional, nu partid extremist liberal şi eu cred că mulţi din cei care l-au votat pe Klaus Iohannis în primul tur, nu se vor mai regăsi acum între votanţii acestuia pentru că vor face diferenţa dintre discursul pe care trebuie să îl aibă un preşedinte, un preşedinte care să reprezintă cu adevărat cetăţenii şi un preşedinte care vrea să împartă România în două, un preşedinte care vrea cetăţeni de rangul unul şi cetăţeni de la rangul doi”, a mai declarat Dăncilă.
Liderul PSD a precizat că este inadmisibil că preşedintele României împarte România în cetăţeni de rangul unu şi cetăţeni de rangul doi. 
“Cerem Europei să nu ne trateze ca pe o ţară de mâna a doua, să nu ne trateze ca cetăţeni de rangul doi, că vrem să stăm toţi la masă deciziei, iar preşedintele României împarte România şi face această apreciere cum am avea cetăţeni de rangul unu şi cetăţeni de rangul doi. Este inadmisibil”, a mai afirmat Viorica Dăncilă la Buzău.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.