Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi, că armistiţiul politic pe timpul preşedinţiei Consiliului UE a fost cerut de însuşi preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebată despre armistiţiul propus de Călin Popescu Tăriceanu, Viorica Dăncilă a declarat: ”Armistiţiul politic a fost cerut de însuşi preşedintele CE, Jean Claude Juncker. Eu cred că ar trebui să luăm exemplul celorlalte state membre, care au arătat că atunci când deţin preşedinţia Consiliului UE trebuie să fie consens, trebuie să ai linişte şi să pui pe loc secund disputele politice, pentru că trebuie să primeze interesul naţional, trebuie să primeze acest obiectiv deosebit de important pentru noi. Este un examen pe care România trebuie să-l dea şi când spun România nu spun neapărat PSD, ALDE. Cred că trebuie să ne referim la toată clasa politică şi trebuie toţi să dăm dovadă de mai multă înţelepciune şi mai mult interes în ceea ce priveşte România, obiectivele pe care le are România, şi nu cele care ţin de interesul personal”.

Întrebată dacă Liviu Dragnea este de acord cu acest armistiţiu, Dăncilă a răspuns: ”Nu am avut această discuţie cu dl Dragnea, dar sunt convinsă că dl preşedinte Liviu Dragnea îşi doreşte consens pe timpul preşedinţiei pentru că este un om politic cu multă experienţă şi ştie c ât de important este consensul pe timpul preşedinţiei”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.