Premierul Viorica Dăncilă a anunţat joi că Executivul va adopta în şedinţă modificarea pachetului de legi privind achiziţiile publice, modificări care au fost făcute în baza consultărilor cu Comisia Europeană. Dorind să spună că acestea schimbări aduse pachetului de legi vor reduce birocraţia, Viorica Dăncilă a spus eronat că va fi redusă democraţia: „Putem spune pe scurt că reducem democraţia şi reducem... reducem birocraţia”, a afirmat premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Dăncilă, după criticile lui Iohannis: Vom realiza, prin parteneriat public-privat, investiţii în trei autostrăzi şi vom construi Complexul Carol Davila, care va cuprinde Spitalul Republican, Facultatea de Medicină şi Institutul de Cercetare

„Adoptăm astăzi (joi, n.r.) în şedinţa de guvern modificarea pachetului de legi privind achiziţiile publice. Este un  act normativ mult aşteptat şi cerut atât de administraţia publică, cât şi de agenţii economici. Acest act normativ va contribui la ridicarea barierelor în calea investiţiilor din România. Aseară, domnul ministru Eugen Teodorovici a prezentat pe larg în ce constau modificările pachetului de legi pe achiziţiile publice, dar şi faptul că aceste modificărui au fost făcute pe baza consultărilor cu Comisia Europeană”, a declarat Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a încercat să explice că aceste modificări aduse pachetului legislativ vor reduce birocraţia, însă a spus eronat că va fi redusă democraţia.

„Putem spune pe scurt că reducem democraţia şi reducem... reducem birocraţia şi reducem termenele. Cred că este foarte important acest lucru şi cred că acest lucru e aşteptat de foarte mulţi români”, a spus Dăncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.