Premierul Viorica Dăncilă anunţă că va trimite în scurt timp preşedintelui Klaus Iohannis alte propuneri pentru ministerele Transporturilor şi Dezvoltării Regionale, spunând că românii au nevoie de investiţii, "nu de jocuri dictate de interese politice". "Fac apel din nou la domnul preşedinte să renunţe la această retorică de campanie electorală şi să nu mai blocheze acţiunile Guvernului", afirmă Dăncilă, adăugând că speră că şeful statului va promulga cât mai rapid legea bugetului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am trimis o scrisoare preşedintelui României prin care am retras nominalizarea domnului Mircea Drăghici pentru funcţia de ministru al Transporturilor. Am luat această decizie întrucât am constatat că procedura de numire este mult întârziată, fiind depăşite limitele unei colaborări normale cu Guvernul României", a spus Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

De asemenea, a fost luată în considerare şi decizia lui Drăghici de a renunţa la candidatură.

"Având în vedere că perioada de interimat la cele două ministere expiră în aceste zile, voi înainta în cel mai scurt timp alte două propuneri de numire pentru cele două portofolii. Nu mai avem timp de pierdut, sunt proiecte importante, atât în domeniul Transporturilor, cât şi în domeniul Dezvoltării Regionale şi cred că avem nevoie de coordonarea unor miniştri titulari. Românii au nevoie de investiţii, nu de jocuri dictate de interese politice. După cum ştiţi, am prevăzut în legea bugetului de stat sumele necesare pentru investiţii şi fac apel din nou la domnul preşedinte să renunţe la această retorică de campanie electorală şi să nu mai blocheze acţiunile Guvernului. De asemenea, sper că domnul preşedinte va promulga cât mai rapid legea bugetului de stat, în aşa fel încât de la 1 martie să fie plătite alocaţiile mărite pentru copii", a afirmat Dăncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.