Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, joi seară, că a văzut că "din punct de vedere politic" se destituie procurori şefi. "Vreau să vă spun că dacă eu făceam acest lucru şi ceream destituirea şefului DIICOT era linşaj, dar, vedeţi, şi aici se foloseşte dubla măsură", a spus Dăncilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dăncilă a afirmat, joi seară, la România Tv, că toţi cei care au încercat puncteze politic tragedia de la Caracal "au greşit enorm".

"Eu cred că există implicaţie din partea instituţiilor statului, cred cu tărie acest lucru, dar într-adevăr mai avem anumite lucruri pe care trebuie să reglementăm şi unul dintre ele este faptul că în acest moment eu nu am ministru la Ministerul Afacerilor Interne. (...) Sunt anumite lucruri care trebuiesc reglementate de oameni care trebuie să dea dovadă de responsabilitate", a spus Dăncilă.

Ea a menţionat despre bătaia din faţa Parlamentului, spunând că a chemat să vadă de ce nu s-a intervenit şi i s-a spus că "nu avem ministru".

"Am cerut să se facă un control şi să vedem de ce nu s-a intervenit. Sunt lucruri care s-au moştenit. Am văzut că acum, din punct de vedere politic, se destituie procurori şefi...Vreau să vă spun că dacă eu făceam acest lucru şi ceream destituirea şefului DIICOT era linşaj, dar, vedeţi, şi aici se foloseşte dubla măsură. Nu aveam voie şi nici nu făceam acest lucru, pentru că nu mi se pare normal. Eu nu spun, nu îl cunosc pe şeful DIICOT personal, nu am stat niciodată de vorbă, nu ştiu dacă a fost bun sau n-a fost bun, trebuie să ai nişte motive şi ce rezolvă acest lucru", a spus Dăncilă.

Procurorul-şef al DIICOT Felix Bănilă şi-a anunţat miercuri demisia de onoare - solicitată luni de preşedintele Klaus Iohannis - declarându-se convins că nu a eşuat în îndeplinirea atribuţiilor şi afirmând că acesta este preţul injust care trebuie plătit pentru continuarea în bune condiţii, fără presiuni, a activităţii DIICOT.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.