Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, spune că şeful statului, Klaus Iohannis, "merita" să fie suspendat din funcţie, afirmând că nu a declanşat suspendarea "pentru că nu se mai poate în aceste momente".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Candidatul PSD pentru alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, l-a criticat dur, miercuri, într-o dezbatere electorală la TVR, pe şeful statului, acuzându-l că "nu respectă Constituţia şi îşi asumă acest lucru".
 
Întrebată de ce nu a declanşat procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui Iohannis, Dăncilă a răspuns: "Pentru că nu se mai poate în aceste momente".
 
Liderul PSD a adăugat că Klaus Iohannis "merita această suspendare".
 
"Preşedintele Klaus Iohannis nu respectă decizia Curţii Constituţionale. Într-un an şi opt luni am avut obstacole nenumărate din partea preşedintelui. (...) Cetăţeanului de rând îi cer să respecte Constituţia şi dacă nu respectă Constituţia îl sancţionez. Preşedintele României nu respectă Constituţia şi îşi asumă acest lucru. Atunci ce fel de preşedinte este? Cred că vor răspunde cetăţenii prin vot", a spus Viorica Dăncilă.
 
Ea a acuzat că Iohannis "a aruncat ţara în aer pentru procente electorale".
 
"În momentul în care şase formaţiuni politice, în frunte cu preşedintele României, au vrut să dea jos Guvernul şi iată că au reuşit, trebuiau să vină cu un cabinet, cu un program de guvernare, cu o viziune pentru perioada următoare. (...) Nu avem aceeaşi unitate în acţiunea celor şase formaţiuni politice, avem un preşedinte care a plecat din ţară într-o situaţie care nu este una de stabilitate şi încredere. Vedem că, de fapt, interesul pentru fiecare dintre aceste formaţiuni şi pentru preşedinte a fost unul electoral. A aruncat ţara în aer pentru a câştiga procente în această bătălie electorală"; a declarat candidatul PSD la alegerile prezidenţiale. 
 
Dăncilă a spus că este "o încălcare a democraţiei" faptul că preşedintele Klaus Iohannis "îşi doreşte desfiinţarea PSD".
 
Premeirul demis în urma moţiunii de cenzură îl caracterizează pe premierul desemnat, Ludovic Orban, drept "un om pentru care austeritatea este de bază".
 
"Am văzut cât de performant a fost atunci când a fost ministru al Transporturilor în guvernarea Isărescu şi a fost trimis acasă tocmai pentru că a făcut foarte multă performanţă. (...) Noi ştim că preşedintele de facto al PNL nu este Ludovic Orban, este Klaus Iohannis, aşa cum preşedintele de facto al PDL a fost Traian Băsescu. Nu mă raportez la Klaus Iohannis ca la un contracandidat, dar cred că este autorul situaţiei în care se află România astăzi", a mai afirmat Viorica Dăncilă.
 
Aceasta a precizat că în PSD "au existat frustrări, a existat o supărare" după moţiunea de cenzură, dar că nu s-a pus problema schimbării sale din funcţia de preşedinte al PSD.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.