Premierul Viorica Dăncilă a discutat, într-o întâlnire avută la Palatul Victoria, cu Dunja Mijatović, comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, despre situaţia persoanelor cu dizabilităţi, inclusiv educaţia pentru copiii cu dizabilităţi, şi combaterea violenţei domestice. Dăncilă a arătat că drepturile femeii, prin promovarea egalităţii de gen, şi combaterea violenţei domestice vor reprezenta o prioritate a preşedinţiei României la UE în anul 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Viorica Dăncilă a primit-o, miercuri, la Palatul Victoria, pe Dunja Mijatović, comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, aflată în prima vizită în România după preluarea mandatului, în 1 aprilie, se arată într-un comunicat de presă transmis de Guvern.

Discuţiile au vizat aspecte privind cooperarea dintre România şi Consiliul Europei, accentul fiind pus în principal asupra consolidării protecţiei şi promovării drepturilor omului. Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii pe tema situaţiei persoanelor cu dizabilităţi, inclusiv educaţia pentru copiii cu dizabilităţi, respectiv combaterea violenţei domestice.

Premierul Dăncilă a subliniat că primirea României în Consiliul Europei, în 1993, care a precedat şi pregătit aderarea la NATO şi Uniunea Europeană, a fost, în primul rând, un pilon pentru tranziţia democratică şi construirea statului de drept în România.

"Prim-ministrul Viorica Dăncilă a trecut în revistă, împreună cu oficialul Consiliului Europei, principalele teme care fac obiectul unei atenţii sporite din partea Guvernului României, inclusiv din punct de vedere instituţional, respectiv protecţia persoanelor aparţinând categoriilor vulnerabile, a copiilor şi femeilor, drepturile persoanelor aparţinând minorităţilor, persoanelor cu dizabilităţi, cât şi libertatea mass-media. Prim-ministrul a arătat că drepturile femeii, prin promovarea egalităţii de gen, dar şi combaterea violenţei domestice, vor reprezenta o prioritate a Preşedinţiei României la UE în anul 2019", arată sursa citată.

De asemenea, premierul a salutat eforturile comisarului pentru Drepturile Omului de a combate fenomenele care se dezvoltă în Europa legate de discursul instigator de ură şi intoleranţă.

Dunja Mijatović (Bosnia şi Herţegovina) a fost aleasă comisar pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei (CDO) la 25 ianuarie, de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Ea a preluat mandatul de comisar în 1 aprilie şi este al patrulea comisar pentru Drepturile Omului, după Alvaro Gil-Robles (Spania, 1999-2006), Thomas Hammarberg (Suedia, 2006-2012) şi Nils Muižnieks (Letonia, 2012-2016).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.