Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, susţine că ”Pilonul II de pensii este distrus la lumina zilei de un guvern de infractori, cu precizia unor hoţi profesionişti”. Dancă cere oprirea OUG 114/2018, invocând declaraţia economistului şef al BNR, Valentin Lazea, potrivit căreia toate cele şapte funduri din Pilonul II ar vrea să se retragă din România din cauza acestei ordonanţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Economistul şef al BNR, Valentin Lazea declara: «Înţeleg că toate cele 7 fonduri din Pilonul II vor să se retragă din România, din cauza OUG 114 ». O astfel de declaraţie ar produce un cutremur financiar în orice economie de piaţă din lume. La noi, însă, distrugerea Pilonului II de pensii, de către o grupare de infractori din PSD şi ALDE, şi naţionalizarea economiilor celor peste 5 milioane de români continuă fără nicio ezitare. E ca şi cum Dragnea şi Valcov se uită în ochii noştri în timp ce bagă mâna în buzunarele noastre după portofel”, a scris, luni, pe Facebook, Ionel Dancă.

Acesta îndeamnă românii să-şi verifice banii din Pilonul II de pensii.

”Oameni buni, verificaţi câţi bani aveţi la Pilonul II, s-ar putea să fie ultima dată când îi mai vedeţi în contul vostru. Dragnea şi Valcov sunt deja cu mâna în contul vostru să vă ia banii din Pilonul II. #OpritiOUG114, opriţi furtul PSD - ALDE de la Pilonul II! Cereţi parlamentarilor PSD-ALDE-UDMR din judeţul vostru să oprească aplicarea OUG 114!”, a mai scris Dancă.

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici este aşteptat luni în Camera Deputaţilor, pentru explicaţii pe tema efectelor Ordonanţei privind taxa pe lăcomie.

OUG 114, adoptată de Guvern în luna decembrie. a fost criticată şi de opoziţie, şi de companii, premierul Dăncilă anunţând intenţia de a o modifica.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.