Deputatul Ionel Dancă, membru al Partidului Forţa Dreptei, prezintă o listă de măsuri pe care Guvernul ar trebui să le ia pentru a opri inflaţia, printre care şi aceea de a solicita Comisiei Europene o derogare de la cota minimă generală de TVA şi să reducă TVA la 10% la toate bunurile si serviciile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
El prezintă, într-o postare pe Facebook, o listă cu "ce trebuie să facă Guvernul PSD-PNL şi nu face pentru a opri inflaţia". 
Pe lângă solicitarea de a adopta proiectele de lege iniţiate de propriul partid pentru reducerea temporară a cotei de TVA la 5% şi a accizelor la carburanţi şi eliminarea altor taxe din preţurile la energie electrică şi gaze naturale, Dancă recomandă Guvernului "să solicite Comisiei Europene o derogare de la cota minimă generală de TVA şi să reducă TVA la 10% la toate bunurile si serviciile" şi să reducă cheltuielile statului pe datorie, din împrumuturi, şi să crească investiţiille din fonduri europene şi PNRR.
"Nu merge cu "Nu ne lasă UE!" sau cu "ceai de tei" şi vouchere de cumpărături pentru cei săraci!", spune Ionel Dancă, referindu-se la declaraţii ale guvernatorului BNR şi la măsurile luate de Executiv.
Conform INS, rata inflaţiei a ajuns la 13,8%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.