Secretarul general al PNL Dan Vîlceanu a declarat, înaintea Biroului Politic Naţional al PNL de marţi seara, că scopul acestei şedinţe este stabilirea mandatului de negociere al partidului cu toate formaţiunile politice democratice. El a reiterat faptul că opţiunea sa personală şi singura este USR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Astăzi noi facem altceva la şedinţa această – stabilim mandatul partidului de negociere cu toate formaţiunile. Am spus deja. Cred că nu e niciun secret. Sunt doar două variante pentru a face majoritate în Parlament – USR şi PSD. Şi astăzi am spus acelaşi lucru, dar este opţiunea mea personală”, a declarat Dan Vîlceanu, marţi seara la Parlament.

Chestionat cu privire la următorul prim-ministru desemnat, Vîlceanu a răspuns: „Premierul va fi desemnat de Preşedintele României, aşa cum prevede Constituţia”.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă şi-a depus, mandatul, după eşecul de a strânge o majoritate pentru învestirea Guvernului său, iar liberalii vor să negocieze cu toate partidele pentru o majoritate stabilă în Parlament. 

Surse liberale au precizat pentru News.ro că în şedinţa BEx de luni seara, o mare parte din liderii partidului a pledat pentru un guvern cu PSD, motivând faptul că majoritatea din Parlament, cu acest partid, este mult mai stabilă decât cea cu USR şi UDMR.

Condiţia liberalilor este să aibă premierul într-un guvern cu PSD. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.