Candidatul PSD la Primăria Sectorului 1 Dan Tudorache a anunţat că a depus o solicitare pentru renumărarea voturilor şi la biroul electoral de sector care ar trebui să discute miercuri această cerere. El a adăugat că solicitarea a fost depusă înainte de şedinţa BEC de miercuri în care a fost discutată şi respinsă o cerere similară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pentru anulare, pentru că au fost două solicitări şi nu s-au pronunţat pentru renumărare pentru că nu este în atributul lor. Şi automat, ştiinţ chestiunea aceasta, am făcut solicitarea, înainte de ora 15.00, la biroul electoral de sector. Ar trebui să înceapă şedinţa de fapt acum. Nu e termen pentru aşa ceva. Ne-am interesat. Obligatoriu trebuie să supună la vot. Sunt 11 reprezentanţi în biroul electoral de sector. Trebuie să voteze”, a declarat Daniel Tudorache, întrebat dacă a fost respinsă solicitarea PSD de a fi renumărate voturile la Sectorul 1 de către BEC.

Chestionat cum vede faptul că preşedintele biroului electoral al Sectoruliu 1 a afirmat că, după 24 ore după ce au fost închise secţiile de vot nu mai pot fi depuse contestaţii la biroul electoral al sectorului 1, Tudorache a răspuns: „O să o supună la vot pentru că este legal şi avocaţii au argumente. E obligat să accepte”.

Întrebat cui va face plângeri penale, în cazul în care nu vor fi renumărate voturile, edilul în funcţie al Primăriei Sectorului 1 a replicat: „Staţi să trecem de acest moment şi dacă nu se rezolvă, discutăm după aceea”. 

Biroul Electoral Central a respins, în şedinţa de miercuri, solicitările PSD de a fi renumărate voturile la Sectorul 1 din Bucureşti, au declarat surse ale instituţiei pentru News.ro. În schimb, pentru Sectorul 5 va fi efectuată o renumărare la câteva secţii, au adăugat sursele citate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.