Eurodeputatul Dan Nica, liderul delegaţiei PSD din Parlamentul European, a fost numit raportor al Comisiei de industrie, cercetare şi energie, pentru modificarea Regulamentului de instituire a Mecanismului de redresare şi rezilienţă în vederea includerii capitolelor privind REPowerEU. Social-democratul a precizat că va fi alocat suplimentar de către Comisia Europeană un pachet total de 20 miliarde euro, prin Mecanismul de redresare şi rezilienţă din care României îi vor reveni aproximativ 700 milioane euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Concret, este vorba despre alocarea suplimentară de către Comisia Europeană a unui pachet total de 20 de miliarde de euro, prin Mecanismul de redresare şi rezilienţă, din care României îi vor reveni circa 700 de milioane de euro. Aceste fonduri sunt menite să sprijine statele membre pentru a înlătura blocajele actuale din infrastructura gazelor naturale, pentru implementarea energiei din surse regenerabile şi pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice a clădirilor şi a sectorului industrial. Insist pe nevoia urgentă ca şi Guvernul României să demareze planurile în acest sens şi să pregătească proiectele în domeniu, pentru a putea fi propuse în varianta modificată a PNRR”, a declarat Dan Nica, conform unui comunicat de presă al PSD. 

Europarlamentarul PSD a mai spus că acest pachet financiar, care va fi adoptat de Parlamentul European în luna noiembrie, astfel încât să intre în vigoare până la finele acestui an, va fi asigurat din sistemul de comercializare a certificatelor de emisii şi va fi pus la dispoziţia statelor membre sub formă de sprijin financiar nerambursabil.

Propunerea legislativă prevede că fiecare plan de redresare şi rezilienţă trebuie să conţină un nou capitol REPowerEU, cu reforme şi investiţii specifice, care să sprijine îmbunătăţirea infrastructurii şi a instalaţiilor energetice. Printre proiectele de interes comun în domeniul gazelor, ce vor fi finalizate în următorii ani, se numără proiectele de stocare din Europa de Sud-Est (România, Grecia, Bulgaria), a menţionat europarlamentarul Dan Nica, potrivit sursei citate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.