Europarlamentatul PNL Dan Motreanu afirmă, miercuri seară, că subvenţiile UE pentru agricultorii români trebuie să crească cât mai repede.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am votat astăzi o rezoluţie a Parlamentului European referitoare la asigurarea securităţii alimentare şi a rezilienţei pe termen lung a agriculturii UE. Împreună cu europarlamentarii români, în ultimele zile, am depus eforturi pentru depunerea şi adoptarea unui amendament prin care solicităm Consiliului să accelereze procesul de convergenţă al plăţilor directe din cadrul Politicii Agricole Comune, în cadrul revizuirii bugetului Uniunii 2021-2027”, a scris, miercuri, pe Facebook, Dan Motreanu.

Acesta afirmă că, în acest fel, ar urma să se elimine mai repede diferenţele existente între sumele primite de fermierii din statele membre, iar sumele acordate fermierilor români - din bugetul Uniunii - să fie cât mai apropiate de cele din statele din vestul si sudul Europei.

”Amendamentul a fost adoptat cu 333 voturi pentru, 241 împotriva si 41 abţineri. Este evident faptul că atât subvenţiile pe hectar, care sunt mai mici pentru fermierii din România, cât şi efectele economice devastatoare generate de multiplele crize din ultima perioadă precum creşterea inflaţiei şi a preţurilor la carburant, furaje şi îngrăşăminte şi influxul necontrolat de cereale la preţuri scăzute din Ucraina, au afectat drastic competitivitatea fermierilor români pe piaţa internă, iar această situaţie trebuie corectată numaidecât”, a mai transmis liberalul.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.