Senatorul USR de Iaşi Dan Lungu susţine că PNL pierde pe toată linia prin aducerea lui Mihai Chirica în partid, în schimb vor câştiga "clientela imobiliar-politică şi reţelele familial-birocratice din instituţiile publice”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dan Lungu scrie pe Facebook că PNL a făcut una dintre cele mai mari greşeli pe care o putea face, adoptând drept candidat la Primărie pe Mihai Chirica, actualul edil.

"Toţi cei care îşi doreau o schimbare la Iaşi şi mizau pe un candidat unic al dreptei nu pot fi decât dezamăgiţi, fie că e vorba de simpli cetăţeni, activişti sociali sau oameni politici. Nu poţi promite o schimbare, o resetare a politicii locale, susţinând acelaşi om. Primim să se revizuiască, dar să nu schimbe nimic. Este o mişcare din care PNL-ul pierde pe toată linia, dar, mai important decât atât, pierd ieşenii - în primul rând, speranţa unei schimbări coerente, pe principii, susţinută de opoziţie”, afirmă senatorul USR Dan Lungu.

El consideră că, mizând pe un candidat care îşi schimbă discursul după ce se vede cu sacii în căruţă, PNL îşi forţează propriul electorat ori să stea acasă, ori să migreze către alte partide.

"Din această confuzionare a valorilor câştigă în primul rând cei ce pescuiesc în ape tulburi: clientela imobiliar-politică şi reţelele familial-birocratice din instituţiile publice”, susţine senatorul USR Dan Lungu.

Primarul Iaşiului Mihai Chirica va candida din partea PNL la alegerile locale, susţin surse liberale, decizia fiind luată după finalizarea sondajului comandat de PNL, care îl plasează pe Chirica pe prima poziţie în cursa pentru primăria Iaşi.

Liderul filialei municipale a PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, a declarat că hotărârea aducerii primarului Mihai Chirica în PNL îl mâhneşte profund, precizând că înţelege realitatea unor calcule pragmatice pe termen scurt, dar că pe termen lung, este o decizie greşită

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.