Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a anunţat luni, după şedinţa de Guvern, că prin Ordonanţa adoptată de Executiv, Ministerul Economiei devine autoritate contractantă pentru activitatea de transport a energiei electrice şi va avea rol de expropriator în numele statului pentru lucrările de interes naţional în domeniul transportului gazelor naturale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a afirmat că prin Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare şi a altor acte normative Ministerul Economiei devine autoritate contractantă pentru activitatea de transport a energiei electrice şi va avea rol de expropriator în numele statului pentru lucrările de interes naţional în domeniul transportului gazelor naturale.

Cărbunaru a explicat că ”se asigură buna funcţionare a pieţei de transport a energiei electrice din România, astfel încât aceasta să se desfăşoare fără dificultăţi, mai ales când vorbim despre implementarea unor proiecte majore de infrastructură de transport a energiei electrice”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.