Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a declarat miercuri, după şedinţa Executivului, că la nivelul Guvernului României nu există nicio intenţie, nicio abordare care să vizeze boicot sau un alt tip de acţiune în raport cu votul exprimat de Austria în cadrul Consiliului JAI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La nivelul Guvernului României nu există nicio intenţie, nicio abordare care să vizeze boicot sau un alt tip de acţiune în raport cu votul exprimat de Austria în cadrul Consiliului JAI”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

El a continuat: ”Ceea ce pot să vă asigur este că la nivelul Guvernului şi la nivelul ministerelor cu responsabilităţi în domeniu continuă toate demersurile instituţionale şi politice necesare pentru a obţine unanimitatea necesară pentru ca România în perioada următoare să obţină un vot favorabil aderării la Spaţiul Schengen, iar acest lucru va deveni o realitate”.


Întrebat despre anunţul vicepremierului Sorin Grindeanu privind mutarea unor conturi de la o bancă austriacă la CEC, Dan Cărbunaru a afirmat că nu va comenta o decizie sau alta care este luată la nivelul unei instituţii componente.

 

”La nivelul Guvernului României pot să vă confirm astăzi că nu există o astfel de abordare, lucru confirmat oficial şi la nivelul şefului statului, preşedintele României, care chiar astăzi, în conferinţa de presă pe care a susţinut-o la Bruxelles, a confirmat acest lucru. (..) Există dezamăgire, există o nemulţumire faţă de ceea ce este pe bună dreptate considerat a fi un lucru nedrept la adresa României, răspunsul însă ţine de diplomaţie şi de negociere”, a spus Cărbunaru, adăugând că România este un beneficiar important la nivel european, din perspectiva apartenenţei la UE.


"Desigur, aderarea la Spaţiul Schengen este un obiectiv important, ca şi aderarea la OCDE (..) Spun toate aceste lucruri pentru a cadra şi în timp, dar şi în ansamblu rolul pe care România îl joacă în acest context şi accesul la proiecte de bunăstare pe care noi acum le avem în derulare", a mai declarat Dan Cărbunaru.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.