Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a precizat luni că, din informaţiile deţinute de către Executiv, Autoritatea Aeronautică Civilă Română nu a primit nicio solicitare din partea autoritîţilor ruse privind survolul vreunei aeronave care să îl transporte pe Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Din datele pe care le am la nivelul Guvernului, pot să vă confirm că, cel puţin până la momentul organizării briefingului de presă, Autoritatea Aeronautică Civilă Română nu primise nicio solicitare de la autorităţile ruse privind survolul vreunei aeronave care să îl transporte pe ministrul rus de Externe”, a declarat Dan Cărbunaru, întrebat la finalul reuniunii Comitetului de monitorizare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, dacă a existat o astfel de solicitare către autorităţile române.

O vizită pe care ministrul rus de Externe Serghei Lavrov ar fi trebuit să o facă luni şi marţi în Serbia a fost anulată, trei dintre vecinii sârbilor, Bulgaria, Macedonia de Norrd şi Muntenegru, refuzând să lase avionul său să le folosească spaţiul aerian, relatează bbc.com. Interdicţia cu privire la folosirea spaţiului aerian este o consecinţă a ofensivei militare a Rusiei în Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.