Liderul USR, Dan Barna, a afirmat, miercuri seară, că situaţia votului la moţiunea de cenzură va fi ”volatilă până în ultimul moment”, arătându-se convins că se va negocia şi în această noapte pentru ”cumpărarea conştiinţei unor oameni”. Barna se declară optimist şi spune că ”cel puţin trei PSD-işti au promis că vor vota moţiunea”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este o situaţie volatilă până în ultimul moment. După cum am văzut astăzi, 4 PSD-işti s-au întors în partid după ce au stat în opoziţie vreo 20 de ore, deci lucrurile nu sunt clare. Eu sper şi sunt optimist că moţiunea va trece. Pe calculele noastre, există suficiente voturi şi suficienţi susţinători, astfel încât mâine să reuşim să facem într-adevăr un pas istoric şi să scăpăm de guvernare PSD care aproape ne-a scos din Europa”, a declarat dan Barna, miercuri seară, la Digi 24.

Acesta a afirmat că alegerile anticipate sunt singura soluţie pentru că, altfel, ”rămânem în aceeaşi logică de troc ordinar, de oameni plătiţi, de oameni şantajaţi, de oameni cărora li se cumpără conştiinţa ca la piaţă”.

”Rămân optimist că mâine va exista suficientă conştiinţă la cei 240 de parlamentari, care unii au semnat moţiunea, alţii au spus că o vor susţine”, a mai spus Barna.

Întrebat dacă se aşteaptă ca unii social-democraţi să se ridice şi să voteze moţiunea, Barna a spus: ”Da. La discuţii, la negocierile pe care le-am avut în aceste zile, există nişte persoane care au spus că vor face lucrul acesta. Vom vedea dacă şi respectă. (...) Sunt convins că în noaptea aceasta se poartă negocieri grele pentru cumpărarea conştiinţei unor oameni”.

De asemenea, întrebat ce i-ar face pe parlamentarii puterii să voteze împotriva propriului guvern, liderul USR a afirmat: ”nişte fărâmă de conştiinţă, o fărâmă de realitate şi de responsabilitate”.

Barna a susţine că sunt parlamentari PSD care recunosc că situaţia este ”jenantă pentru ţară” şi a precizat că ”cel puţin trei”parlamentari ai puterii au promis că vor vota moţiunea.

Întrebat dacă este sigur că o vor face, Barna a răspuns: ”Pot fi sigur? Mă aştept ca oamenii aceştia să îşi respecte discuţia pe care am avut-o. Dacă o fac sau nu, ţine de conştiinţa lor”.

Dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură depusă de Opoziţie împotriva Guvernului Dăncilă va avea loc joi.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.