Vicepremierul Dan Barna a afirmat că ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu are susţinerea sa şi a Alianţei USR-PLUS în proporţie de „101 la sută”, doarece transparenţa este o parte din buna guvernare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Când am promis o revoluţie a bunei guvernări, ne refeream inclusiv la transparenţa datelor publice.
 
De altfel, din 2013 România este membră a iniţiativei internaţionale «Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă», al cărui scop principal este tocmai transparentizarea datelor pentru reutilizare.
 
Este, deci, un lucru normal ca un ministru USR-PLUS să acţioneze în baza ideilor pe care le-am susţinut înainte de alegeri. Vlad Voiculescu are susţinerea mea şi a Alianţei USR-PLUS în proporţie de 101 la sută. Lucrul ăsta nu se va schimba. Transparenţa e o parte din buna guvernare”, a scris Dan Barna miercuri pe Facebook.
 

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri, întrebat dacă este mulţumit de activitatea ministrului Sănătăţii, că nu a făcut încă o evaluare şi că aceasta este realizată la jumătatea anului. Prim-ministrul a mai transmis că nu există nicio diferenţă între el şi Vlad Voiculescu.

În ceea ce priveşte scandalul publicării datelor referitoare la teste şi la vaccinare de către Ministerul Sănătăţii, şeful Executivului a precizat că va vedea dacă este sau nu o problemă cu acest demers.

Cîţu a replicat şi afirmaţiilor lui Voiculescu referitoare la faptul că transparenţa: „Eu am spus din primul moment că voi prezenta transparent toate concluziile, de exemplu, rapoartelor de control în urma incendiului de la Balş, de la Piatra Neamţ. Şi rămân fidel acestui lucru, voi prezenta aceste rapoarte”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.