Preşedintele USR, Dan Barna, anunţă că partidul pe care îl conduce va merge la consultări cu preşedintele Klaus Iohannis fără a propune un nume de prim ministru, Barna spunând că exclude posibilitatea ca parlamentarii USR să voteze un guvern condus de un social-democrat. "S-a întâmplat, dacă este să vorbim nişte realităţi amarnice de viaţă politică, că după ce premierul Orban i-a creat domnului Ponta grup parlamentar, i-a modificat legea pentru a primi subvenţie publică, domnul Ponta i-a doborât Guvernul", spune Barna.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Majoritatea despre care vorbeşte PSD-ul n-are să fie confirmată. Am văzut declaraţiile UDMR astăzi care spuneau că ei nu constituie o nouă majoritate alături de PSD. USR nu va susţine niciodată o propunere de premier venită dinspre PSD”, a declarat Dan Barna, miercuri, după anunţul privind adoptarea moţiunii de cenzură.
 
El a precizat că la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, va discuta care e punctul de vedere al preşedintelui pentru perioada care urmează. Barna a spus că, dacă va primi invitaţia miercuri seară, delegaţia partidului va merge joi la consultări. 
 
"Această guvernare, din păcate, nu a făcut decât să confirme mesajul pe care noi l-am spus după alegerile prezidenţiale şi din momentul în care moţiunea de cenzură a trecut: soluţia era aceea a alegerilor anticipate. Nicio guvernare nu poate să funcţioneze cu o majoritate parlamentară care îi blochează orice demers”, a mai spus liderul USR.
 
Barna a vorbit şi despre "realităţi amare" din viaţa politică, criticând Pro România. 
 
"S-a întâmplat, dacă este să vorbim nişte realităţi amarnice de viaţă politică, că după ce premierul Orban i-a creat domnului Ponta grup parlamentar, i-a modificat  legea pentru a primi subvenţie publică, domnul Ponta i-a doborât Guvernul. Este încă o demonstraţie foarte frumoasă despre ceea ce a însemnat PSD, Victor Ponta”, a spus Barna. 
 
Întrebat dacă crede în ipoteza conform căreia ar exista o înţelegere între PSD şi PNL, Barna a spus: "Vom vedea dacă suntem în regia unui USL 2 sau într-o situaţie în care PSD reduce din nou democraţia din România”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.