Preşedintele USR, Dan Barna, spune că "provocarea" celui care va fi ales preşedinte al României după scrutinul din această toamnă va fi aceea de a contribui, în măsura competenţelor pe care le are, la "generarea unei majorităţi în Parlament care să ducă la căderea acestui Guvern".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În momentul de faţă suntem în etapa alegerilor prezidenţiale. Există în Parlament instrumentul moţiunii de cenzură.(...) Evident, provocarea viitorului preşedinte, fie că va fi dinspre USR-PLUS, fie că va fi dinspre PNL, provocarea va fi aceea de a contribui în măsura competenţelor pe care le are la generarea unei majorităţi în Parlament care să ducă la căderea acestui Guvern, pentru că unu: nu există soluţie decât cea legală şi paşnică de a scăpa de acest guvern. Asta am spus: în măsura în care reuşim să generăm alegeri anticipate, lucrurile vor fi foarte clare şi ar un beneficiu pentru România să evităm... (...) Susţinerea parlamentară este, de fapt, elementul care-ţi face un guvern funcţional sau nu”, a afirmat Dan Barna, miercuri seară, la Realitatea Tv.
 
Acesta a spus că îl "încântă" ideea ca românii să poată alege dintre doi candidaţi de dreapta.
 
"Mă încântă ideea că dreapta ar putea să aibă doi candidaţi în turul doi şi că românii vor putea alege", a susţinut Barna.
 
Liderul USR a afirmat totodată că, cel mai probabil până la finalul acestei luni, va fi anunţat candidatul din partea USR-PLUS pentru scrutinul prezidenţial.
 
"Discuţiile sunt destul de avansate. Foarte probabil până la sfârşitul acestei luni vom avea o decizie în cadrul alianţei pentru a vedea cum arată acest tandem asupra căruia există deja un acord. Decizia de cine candidează la prezidenţiale nu e una individuală. Este legată de forma în care vom colabora la locale şi la parlamentare. În momentul de faţă lucrăm pe forma finală a acordului între cele două partide,” a afirmat Dan Barna. 
 
"Oamenii au încredere în noi, dar se aşteaptă ca atunci când vom veni la guvernare, şi asta se va întâmpla cu siguranţă în 2020 (...), să venim cu cele două calităţi pe care le promovăm: onestitate şi competenţă. Fără corupţie şi fără penali", a mai spus Barna.
 
Liderul USR a spus că s-a discutat despre fuziunea dintre USR şi PLUS şi că va mai discuta pe acest subiect, dar că "pe termen scurt”, respectiv pentru alegerile prezidenţiale şi cele locale, cele două formaţiuni politice vor "merge” sub forma unei alianţe politice. 
 
Dan Barna a negat vehement faptul că s-ar afla sub influenţa unor servicii secrete.
 
"Asta este o minciună clasică de pus pe titluri de ziare la mişto. Neg cu vehemenţă asta şi oricine poate să aducă o dovadă îl provoc să o facă. Nu e adevărat, este o minciună, am auzit o grămadă de măscări în ziare, dar asta nu poate să ne descurajeze”, a declarat Barna. 
 
Liderul USR a spus că nu se teme de PSD.
 
"Dacă ne-a mteme de PSD am fi în momentul de faţă, în mijlocul verii, în vacanţă. Cum să te temi de PSD în condiţiile în care PSD e perceput de fiecare român ca principalul responsabil de situaţia actuală din România?", a spus Barna.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.