Vicepremierul Dan Barna a declarat că, la întâlnirea de miercuri de la Cotroceni a liderilor coaliţiei cu preşedintele Klaus Iohannis pe marginea PNRR, şeful statului a spus foarte clar că este nevoie de o susţinere a Ministerului Sănătăţii şi implicit a lui Vlad Voiculescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pe un subiect sau altul evident că pot să existe puncte de vedere, pentru că din asta se constituie o guvernare de coaliţie. Sunt puncte de vedere, le dezbatem şi luăm întotdeauna decizia pe care o considerăm la momentul respectiv cea mai înţeleaptă. De altfel, în acest context este şi discuţia pe care am avut-o ieri la Cotroceni cu preşedintele, cu premierul Cîţu, cu liderii celorlalte partide din coaliţie, unde şi preşedintele a fost foarte clar: este nevoie de o susţinere pentru Ministerul Sănătăţii, este nevoie de o susţinere şi ne-a cerut să îl susţinem pe Vlad Voiculescu, tocmai pentru că prima linie a temei sociale în momentul acesta în România este această pandemie şi lupta cu COVID. Or, în acest context, e foarte clar că Guvernul şi coaliţia suntem aliniaţi, cu toţii, pe acest mesaj foarte clar: România are nevoie de sprijin şi de înţelegere a cetăţenilor că vaccinul este soluţia necesară, iar până atunci măsurile de distanţare rămân valabile şi necesare”, a afirmat Dan Barna joi la Digi 24.

Referitor la o posibilă remaniere a lui Vlad Voiculescu şi întrebat dacă acest lucru va fi considerat necesar de către premierul Florin Cîţu, copreşedintele USR-PLUS a precizat că nu a fost nicio discuţie în acest sens în coaliţie.

„Această temă, din nou, este o temă prezentată doar în presă. Nu s-a discutat niciun moment, nu s-a verbalizat un astfel de scenariu în niciuna din întâlnirile din cadrul coaliţiei sau din cadrul Guvernului”, a explicat vicepremierul.

Barna a adăugat că Vlad Voiculescu a comunicat foarte bine pe temele de pe agenda publică, iar disputele prezentate în presă şi „marea bătălie” din coaliţie nu sunt adevărate.

„Faptul că încercăm acum şi ne propunem pentru perioada următoare să facem cumva predictibil, să facem o conferinţă de presă anunţată săptămânal, probabil va ajuta şi sper să ajute mai mult la a evita acele confuzii de percepţie care au fost speculate într-o măsură foarte mare. Pentru că citim aproape cu umor şi eu, şi premierul, şi Vlad în presă despre scandaluri şi lupte care au existat, în timp ce noi stăm la masă şi discutăm care sunt paşii următori ai zilei sau ai săptămânii. Adică, în exterior pare o mare bătălie, care în realitate nu există. Într-o dezbatere politică şi într-o societate democratică evident că este o parte a spectrului politic care nu susţine Guvernul şi atunci normal că fiecare strănut e transformat în bronşită acută, dar în realitate lucrurile sunt pe traiectoria corectă, campania de vaccinare evoluează de la o zi la alta şi lucrurile se ameliorează. Acolo unde sunt disfuncţionalităţi, încercăm să le reparăm cât mai repede”, a mai comentat viceprim-ministrul.

Acesta a catalogat ca fiind o „activitate normală” prezentarea acelui raport săptămânal cu activităţile Guvernului pentru pregătirea în faţa valului al treilea al pandemiei, anunţat de Florin Cîţu.

„În discuţia din guvern de ieri premierul a propus, într-un context mai larg, în care miza aceasta, ca toate activităţile relative campaniei de vaccinare să fie cunoscute şi să ajungă cât mai bine la cetăţeni, a solicitat ministrului Sănătăţii o raportare şi o planificare, practic, pentru perioada următoare a activităţilor legate de ceea ce înseamnă toată această luptă cu pandemia. Este o chestiune pe care am agreat-o - sunt şi eu în coordonarea acestei activităţi - am agreat ca şi la nivelul Ministerului Sănătăţii să fie o conferinţă de presă săptămânală, tocmai pentru a fi cât mai accesibile media şi cetăţenilor aceste informaţii legate de activităţile pe care le desfăşoară Ministerul Sănătăţii în contextul luptei cu pandemia”, a conchis Dan Barna. 

Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul a avut în primă lectură, în şedinţa de miercuri, un memorandum cu tema cu tema Monitorizarea şi evaluarea complexă pe bază trimestrială a acţiunilor întreprinse de Guvern pentru îndeplinirea programului de guvernare, activităţii ministerelor şi disiminarea rezultatelor.

Şeful Executivului a adăugat că vrea ca fiecare ministru să facă fişe asumate şi completate cu măsurile bugetate de Guvern şi cele de reformă. Cîţu a mai spus că vrea ca memorandumul să fie aprobată în reuniunea de săptămâna viitoare de la Palatul Victoria.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.