Liderul USR Dan Barna anunţă, într-o postare pe Facebook, că s-a întâlnit cu premierul Ludovic Orban şi că, alături de Dacian Cioloş, i-a reamintit condiţiile puse la învestirea Guvernului, printre care alegeri în două tururi pentru primari, anularea recursului compensatoriu, desfiinţarea Secţiei speciale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”M-am întâlnit azi cu premierul Ludovic Orban. Alături de Dacian Cioloş, i-am reamintit prim-ministrului că am susţinut învestirea guvernului cu condiţia îndeplinii unor obiective critice pentru societatea românească astăzi. Printre acestea: alegeri în două tururi pentru primari şi preşedinţi de consilii judeţene, anularea recursului compensatoriu, desfiinţarea secţiei speciale de anchetare a magistraţilor, modificarea legilor electorale privind diaspora, impozitarea pensiilor speciale, modificarea radicală a PNDL, stoparea tăierilor ilegale de lemn, prezentarea sistematică a stadiului în care se află proiectele de investiţii, alegerile anticipate”, anunta Dan Barna pe Facebook.

El precizează că astfel de întâlniri fac parte dintr-o relaţie politică normală şi vor avea loc şi în viitor, iar Comunicarea permanentă cu guvernul ”nu înseamnă că PNL sau premierul primesc un cec în alb”.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban şi liderul USR, Dan Barna, s-au întâlnit şi marţi şi au discutat despre alegerile locale de anul viitor şi perspectiva candidaţilor comuni în marile oraşe cu primari PSD.

Dan Barna a anunţat, marţi, la finalul unei întâlniri cu preşedintele PNL, Ludovic Orban, că s-a discutat inclusiv despre ”perspective de colaborare în acele locuri unde sunt primari PSD de care România trebuie să scape”.

”Am discutat nişte chestiuni generale de principiu”, a spus Dan Barna, întrebat care sunt oraşele vizate, dar a precizat că discuţiile vor continua în perioada următoare pe acest subiect.

Întrebat dacă această colaborare se poate extinde şi cu participarea PMP, Dan Barna a spus: ”Principiul acesta ca în marile oraşe, acolo unde avem primar PSD, să avem un candidat unic al opoziţiei”.

Despre Primăria Capitalei, Barna a spus că Gabriela Firea poate fi învinsă de un candidat unic al Opoziţiei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.