Liderul USR, Dan Barna, a transmis, joi, un mesaj de susţinere pentru Laura Codruţa Kovesi în ziua în care Consiliul Uniunii Europene ar putea lua o decizie în privinţa numirii acesteia în funcţia de procuror-şef european. ”Corupţia va fi înfrântă!”, a transmis Barna, anunţând că USR şi PLUS o vor susţine necondiţionat pentru obţinerea acestui post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Corupţia va fi înfrântă! În urmă cu un an şi după hărţuieli necontenite, Liviu Dragnea îşi impunea voinţa şi reuşea să o îndepărteze pe Laura Codruţa Kovesi de la DNA. Atunci când preşedintele Iohannis a semnat decretul de revocare eram în timpul campaniei de strângere de semnături pentru iniţiativa #farapenali. A fost unul dintre momentele care ne-au întârit hotârârea să nu dăm înapoi niciun milimetru. «Corupţia poate fi înfrântă», a spus atunci doamna Kovesi. Ea a spus-o de la DNA, noi am spus-o din stradă. Aşa am ajuns un milion semnături pentru #farapenali”, a scris, joi, pe Facebook, Dan Barna.

Acesta a apreciat că Laura Codruţa Kovesi este un om cu o misiune: dreptatea.

”USR şi PLUS i-au fost alături anul trecut şi îi sunt şi azi să-şi ducă, până la capăt, misiunea. O vom susţine să obţine mandatul de procuror european, cu regretul că, fără ea, lupta anticorupţie din România se întoarce la vameşii care iau şpagă 70 de euro. Da, s-a întâmplat zilele astea! Kovesi va continua să lupte pentru dreptate la nivel european. Cu sprijinul nostru necondiţionat”, a mai scris Barna.

Acesta a mai afirmat că USR va continua lupta pe plan local.

”Ne batem în Parlament pentru ca iniţiativa #farapenali să ajungă în Constituţie pentru că românii susţin ca politicienii condamnaţi penal să nu mai poată fi primari, parlamentari sau miniştri. Şi vrem ca magistraţii să-şi recapete independenţa şi instrumentele pentru a-i urmări pe politicienii corupţi. Da, corupţia poate fi înfrântă. Şi vreau să ducem această misiune la Cotroceni!”, a mai scris Barna.

Consiliul UE discută astăzi despre desemnarea procurorului-şef european, fiind aşteptată o decizie în favoarea Laurei Codruţa Kovesi


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.