Vicepremierul Dan Barna a declarat că fiecare partid din coaliţie este responsabil pentru activitatea miniştrilor săi şi că este prematur să existe o discuţie despre o remaniere guvernamentală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Văd că această întrebare revine. Premierul a fost întrebat de patru ori. În momentul de faţă, avem o coaliţie stabilă şi avem un Guvern care va adopta, prin intermediul Parlamentului, un buget şi vom începe activitatea. Fiecare partid din coaliţie este responsabil de performanţa şi activitatea miniştrilor săi, e prematur să discutăm acum despre orice idee de remaniere, pentru că, haideţi, să avem şi nişte timp să muncim un pic înainte să discutăm de remanieri”, a spus Dan Barna, chestionat luni la Parlament despre anunţul premierul potrivit căruia va face evaluare în această vară a miniştrilor cu mandatele pe masă.

Barna a mai spus că Executivul nde coaliţie şi-a asumat un mandat de a face reformă.

„Ştim foarte bine că există multe companii care funcţionează semnificativ sau aproape exclusiv din subvenţii şi că acolo este nevoie de reformă, pentru că ideea aceasta că rostogolim bani publici în găuri negre, am văzut că le-a numit şi premierul, este una care nu poate să fie sustenabilă pe termen lung, pentru că acest Guvern are un mandat de reformă pe care ni l-am asumat cu toţii şi suntem foarte hotărâţi pe linia aceasta”, a completat vicepremierul.

Şeful Guvernului Florin Cîţu a precizat sâmbătă că aşteaptă eficienţă şi performanţă de la miniştrii şi a adăugat că la jumătatea acestui an va face o evaluare cu „mandatele pe masă”. El şi-a exprimat nemulţumirea că unii dintre membri Executivului optează, în primul rând, pentru subvenţii alocate companiilor cu pierderi, decât pentru investiţii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.