Liderul USR, Dan Barna, afirmă că este esenţial, pentru prezentul şi viitorul nostru de naţiune, ca în minţile şi sufletele noastre să fie mereu prezenţi oamenii care au ieşit în stradă în 1989. Barna a depus o coroană de flori la troiţa din Piaţa Universităţii din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am depus astăzi o coroană de flori la troiţa din Piaţa Universităţii, ridicată in memoria martirilor Revoluţiei române. La începutul săptămânii am participat şi la manifestările timişorenilor dedicate împlinirii a 30 de ani de la începutul revoltei împotriva dictaturii comuniste. Este esenţial, pentru prezentul şi viitorul nostru de naţiune, ca în minţile şi sufletele noastre să fie mereu prezenţi oamenii care au ieşit în stradă în 1989”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Dan Barna.

Acesta afirmă că a avut ocazia să stea de vorbă pe îndelete cu revoluţionari şi membri ai familiilor celor căzuţi atunci.

”E multă amărăciune, durere şi nedreptate în poveştile lor. Şi ştiţi prea bine de ce.
În altă ordine de idei, am constatat cu amărăciune absenţa reprezentanţilor conducerii Camerei Deputaţilor care au trimis formal o coroană, aşa cum trimiţi flori la un eveniment de care nu îţi pasă. Ar fi trebuit să ştie, măcar acum, 30 de ani mai târziu că respectul e un verb. Se practică nu se presupune. Fiind singurul prezent, am păşit în spatele coroanei trimisă de Cameră, din consideraţie pentru ideea de Parlament şi din datorie morală profundă pentru martirii Revoluţie”, a mai scris Barna.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.