Vicepremierul Dan Barna a afirmat, marţi seară, după o întâlnire cu ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, că se continuă eforturile de găsire a unei soluţii pentru scăderea costului vizelor de muncă pentru lucrătorii români care vor dori să se alăture celor care se află deja acolo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Românii din Marea Britanie sunt în acest moment una dintre cele mai mari şi solide comunităţi din Regatul Unit. Ca procent din populaţia activă, ei sunt chiar mai importanţi pentru că toţi sunt la vârsta la care pot munci. Şi o fac. În companiile din City-ul londonez, în sistemul de sănătate sau în servicii şi producţie pe întreg teritoriul britanic. Contribuţia pozitivă a românilor este evidentă şi adaugă la bunele noastre relaţii. De aceea am stabilit împreună cu ambasadorul Marii Britanii, domnul Andrew Noble, să continuăm la nivel bilateral eforturile de găsire a unei soluţii pentru scăderea costului vizelor de muncă pentru lucrătorii români care vor dori să se alăture celor care se află deja acolo”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Dan Barna. 
 
Vicepremierul afirmă că  relaţiile dintre Marea Britanie şi România ”au un potenţial major de expansiune atât pe plan instituţional, cât şi pe plan economic”. 
 
”I-am spus ambasadorului Noble că România este “open for business”, nivelul actual al investiţiilor britanice în ţara noastră fiind încă sub nivelul pe care ni l-am dori. Relevanţa parteneriatului strategic dintre ţările noastre depăşeşte cadrul bilateral, iar această relaţie are implicaţii pozitive pentru întreaga regiune. Cred că, după alegerile de anul trecut, acest parteneriat să are toate datele pentru a deveni şi mai puternic”, a mai scris Barna. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.