Vicepremierul Dan Barna afirmă, miercuri, că aprobarea Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă de către Parlamentul European este ”o decizie istorică”. ” 30 de miliarde vor reveni României prin PNRR. Aceşti bani reprezintă o şansă uriaşă pentru ţara noastră”, a transmis Barna.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O decizie istorică azi în Parlamentul European. A fost aprobat Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, un plan financiar prin care statele europene vor primi 650 de miliarde de euro pentru contracararea efectelor pandemiei. 30 de miliarde vor reveni României prin PNRR. Aceşti bani reprezintă o şansă uriaşă pentru ţara noastră şi ea poate fi fructificată doar dacă finanţăm cu ei proiecte care au întotdeauna în spate o logică a reformei şi a investiţiilor”, a scris, miercuri, dan Barna, pe Facebook.

Viceprmierul afirmă că a discutat cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor şi au căzut de acord asupra câtorva priorităţi care trebuie finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

”Avem şansa să refacem împreună economia României. Am discutat şi cu reprezentanţii sectorului privat despre nevoile pe care le au pentru investiţii şi reforme, şi despre principalele obiective pe care le putem avea în vedere pentru digitalizarea proceselor, reformă în sectorul energetic, dar şi stimularea sectorului IMM/start-up-uri, pentru a recupera decalajele faţă de celelalte state membre”, a mai transmis Barna.

Acesta anunţă că se continuă în aceste zile dezbaterile despre măsurile şi actualizarea PNRR.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.