Vicepremierul Dan Barna afirmă că în legislaţie nu este prevăzută necesitatea unui vot al Parlamentului pe proiectele prezentate de Guvern în relaţia cu Comisia Europeană, însă susţine prezentarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă în faţa Parlamentului, "tocmai pentru a transmite foarte clar mesajul că acest program trebuie să aibă o susţinere politică generală".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dan Barna a afirmat, marţi seară, că în opinia sa PNRR este cel mai important program de ţară al României de la adresarea la Uniunea Europeană, din 2007.
 
Întrebat dacă ar fi necesară o consultare a Parlamentului cu privire la proiectele propuse în acest program, vicepremierul a răspuns că legislaţia nu prevede că este necesar un vot în Parlament, însă susţine ca programul final să fie prezentat în Legislativ. 
 
"Avem o legislaţie foarte clară pe ceea ce înseamnă relaţia unui stat membru şi guvernul unui stat membru cu Comisia Europeană. În acea legislaţie nu există nicăieri un vot al Parlamentului, şi aici lucrurile sunt foarte clare. Însă – şi e foarte important lucrul acesta – colegul meu Cristian Ghinea a fost în Parlament şi a prezentat, de-a lungul construcţiei programului, a prezentat evoluţia acestui plan în comisiile de specialitate, unde colegii parlamentari din toate partidele au putut să pună întrebări, au primit răspunsuri, lucrurile sunt foarte clare. Avem acum o formă aproape finală şi mâine, poimâine o să văd cu miniştrii din cabinet care au proiecte în PNRR, împreună cu ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, vom finaliza, practic vom face acordul fin pe aceste subiecte şi forma finală suntem deschişi să avem o prezentare în faţa Parlamentului tocmai pentru a transmite foarte clar mesajul că acest program trebuie să aibă o susţinere politică generală pentru că e un plan de dezvoltare a României cum nu a existat de la aderare încoace în niciun moment”, a afirmat Dan Barna, la B1 Tv.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.