Liderul USR, Dan Barna, susţine că pensiile speciale reprezintă ”o nedreptate majoră” faţă de ceilalţi cetăţeni, acestea nefiind un lucru meritat. Acesta explică faptul că USR nu va tăia pensiile şi salariile dacă ajunge la guvernare – aşa cum speculează partidele de la putere, dar afirmă că ”România nu este o ţară săracă, este o ţară în care se fură”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dan Barna a fost întrebat, luni, la Digi 24, ce părere are despre declaraţia ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, care a spus că legea pensiilor se va pune în aplicare, dar este ”o aventură frumoasă”.

„Termenul aventură e legat de termenul «aventurier», ori cei care ne conduc acum sunt aventurieri politic. Declaraţiile acestea, încercările de a fi simpatic sunt goale de conţinut. (...) Este o revoltă în societate pe ideea că pensia specială este un lucru meritat. Nu este un lucru meritat, contributivitatea este un lucru meritat”, a spus Barna.

Preşedintele USR a afirmat că acordarea unor astfel de pensii ”este o nedreptate majoră” pentru celalaIţi cetăţeni, a căror revoltă a catalogat-o drept ”foarte îndreptăţită”.

„În momentul în care va veni guvernarea USR – PLUS nu se vor tăia pensiile. Nu e vorba de a tăia pensii şi salarii. România nu este o ţară săracă, este o ţară în care se fură, licitaţiile sunt trucate, munca nu e recunoscută şi în care pilele şi combinaţiile au blocat proiecte”, a mai declarat Dan Barna.

Acesta a spus că problema de fond în România este ”cultura de mică ciupeală”.

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, spune că prevederile legii pensiilor se vor aplica, "fără niciun fel de discuţie", deşi nu este un lucru uşor. "Nu asumam o astfel de lege dacă nu era sigur că se poate şi aplica. Numai că este acest dacă. Economia trebuie să meargă", afirmă Teodorovici.

”Tot ce spune legea pensiilor astăzi se va aplica, fără niciun fel de discuţie, nu este un lucru uşor, ar părea la prima vedere imposibil de aplicat. Oamenii trebuie să înţeleagă, poate deveni o nebunie frumoasă dacă rămânem mai departe la guvernare", a declarat Teodorovici, duminică seară, la Antena 3.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.